Ett bekvämare ESK tog tre poäng borta mot Arboga!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey studsade tillbaka och tog revansch på sig själva med att vinna med 3–1 och inkassera en skön trepoängare borta mot IFK Arboga i Hockeyettan.

– Vi gör en bra insats, tar bra beslut och står upp för varandra på ett bra sätt, berättar tränare Robert Kimby.

Det är hemmalaget som startar matchen bäst och lyckas också gör 1–0 redan efter dryga minuten spelat genom Pontus Näsén. Men det skulle också bli det enda målet som ESK och keepern Simon S:t Cyr släpper trots att hemmalaget kommer till hela 43 skott.

– Även om det är oväsentligt så är jag inte i närheten av att hålla med om skottstatistiken. Är dock väldigt starka framför eget mål, får det bara till något enstaka skott emot oss i slottet. Dem får skjuta sina skott utifrån, menar Robert.

ESK skulle vända på matchen och vinna densamma. Innan första perioden är över så kvitterar ESK till 1–1 i spel fem mot fyra där Emil Rispstrand och Viktor Ehn står för förarbetet och Daniel Andersson rakar pucken i mål bakom hemmalagets målvakt – Ludvig Engsund.

I mellanakten så kopplar ESK greppet om matchen när andra linan med Ludwig Ahlin, Simon Cederborg och Jesper Sojé drar igång poänggörandet, Cederborg gör 1–2 i spel fem mot fyra och Ahlin ganska omgående även gör 1–3. Trots att hemmalaget jobbar hårt för att få till en reducering och kontakt så är det aldrig någon fara på taket, ESK håller undan med en och vinner med en bra defensiv i grunden.

– Generellt är vi bekvämare med puck och tar bra beslut. Överhuvud taget tycker jag vi är tyngre och stabilare idag. Vi är nöjda med att ta 3 poäng och ska förbereda oss för en rolig match på onsdag hemma mot Skövde, summerar Robert.

Annons

IFK Arboga – ESK Hockey 1–3 (1-1,0-2,0-0)
Skott: 43–22 (10-5,14-10,19-7)

Målen,
Period 1: 0–1 (01:07) Pontus Näsén, 1–1 (17:21) Daniel Andersson.
Period 2: 1–2 (32:54) Simon Cederborg-Nilsson, 1–3 (36:21) Ludwig Ahlin.

Utvisningar: 4 (2:2:0) – 27 (2:0:25).

Publik: 234
Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar