ESK-vinst tog laget allt närmare tvåan.

Jonathan Böckert (th) derbyvinnare. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK är nu mycket nära avancemang till division 2. Detta stod klart efter 2-0 (0-0) hemma i lokalderbyt mot Håbo FF där anfallaren Jonathan Böckert blev stor matchvinnare med två mål i andra halvlek.

-Naturligtvis skönt i en match där mycket stod på spel, säger ESK:s tränare Martin Andersson.

ESK-tränaren Martin Andersson nöjd med poängen. Foto: Kent Lundqvist

ESK behövde vinna för att inte känna allt för mycket press inför slutomgångarna. Nu har man ett försprång på åtta poäng ned till Kungsängen med tre matcher kvar att spela.

– Känner en viss lättnad och nu ska det mycket till för att vi ska tappa det här, menar Andersson.

Derbyt på Enavallen blev spelmässigt ingen höjdare med en matchbild där hemmalaget hade ett stort bollinnehav kampen igenom.

Foto: Kent Lundqvist

Det skapades inte mycket i chansväg under de första fyrtiofem minuterna och det hetaste budet på nätkänning kom i 15:e minuten då Håbo var nära ledningsmål. Roni Burhan Ranrikulu kom loss på vänstersidan men avslutet från nära håll motades säkert av hemmakeepern Gustaf Persson.

– Vi fastnar i spelet under första halvlek och när det står 0-0 finns risken att det blir för mycket av individuella prestationer, analyserar Andersson.

Knappt tio minuter in på andra halvlek kom derbyts första mål. Andreas Larsson sökte Jonatahan Böckert i djupled och passningen hittade rätt via en Håboförsvarare. Väl fri med målvakten var Böckert skoningslös fram till 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag var ganska säker på att jag skulle sätta den och det var skönt att se bollen i går i mål, berättar Böckert själv om det förlösande 1-0 målet.

Nu var Håbo tvingade att flytta fram positionerna men man var aldrig riktigt nära att näta på Enavallen denna afton. Det var däremot ESK och i 79:e minuten måttade Alexander Persson-Njie ett inlägg från vänster som Böckert nickade mot mål men Håbomålvakten Alex Heiskanen räddade snyggt till hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dock komma ett mål till i derbyt och det var åter Jonathan Böckert som i friläge rundade målvakten och satte helt avgörande 2-0 i 88:e minuten.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, det har efter en strulig försäsong kommit igång sent denna säsong, men när det väl rullat igång, samtidigt med att jag hunnit ikapp med träning, så känns det rätt bra, menar en glad målskytt som hänvisar till ketchupeffekten.

Inhopparen Willy Wickman hade sedan två bra lägen på 3-0 under slutminuterna.

Foto: Kent Lundqvist

-Tycker vi på det hela taget agerar ganska stabilt matchen igenom och bjuder inte motståndarna på mycket i anfallsväg, säger Martin Andersson.

I Håbo FF lägret var det besviket, men inte lika mycket på resultatet som insatsen.

– Det var inte bra alls. Alla vill ju inte det här, menar lagkapten Anton Sjögren. Det är helt okey defensivt i 90 minuter, men offensivt är vi bleka och saknar det mesta som löpningar och deltagande med ansvar.

Tränare Alexander Edstein vill jämföra gästernas insats och prestation med en juniormatch.

– Ja det är juniormässigt vad det gäller spelet idag, det är naivt och den där 100 % insatsen saknas och då förlorar man mot ett bra lag som ESK. Kan vi inte höja oss till de avslutande matcherna så kan det här sluta illa.

ESK behöver en seger på de sista matcherna för att vara helt klara för uppflyttning, det kan räcka med en poäng borta mot Arlanda på torsdag. För Håbo är det mer bekymmersamt och laget är inblandade i striden om nytt kontrakt. Man möter närmast formstarka tabelltvåan Kungsängen på bortaplan nästa helg, en på förhand mycket svår uppgift men Håbo vann första mötet lagen emellan.

Matchfakta; Enköpings SK-Håbo FF  2-0 (0-0)

Mål, 1-0 (54) Jonatahan Böckert, 2-0 (88) Jonathan Böckert.

Varningar : 0-2

Publik: 313

Övriga resultat & tabell >>>

One Response to ESK-vinst tog laget allt närmare tvåan.

Lämna ett svar