ESK vill avsluta snyggt!

Foto: Kent Lundqvist

ESK siktar på att avsluta säsongen i Damettan med en seger hemma mot ett välspelande GUSK.

– Sista seriematchen för säsongen och vilken match sen! Jag sticker ut hakan och säger att det är två mycket välspelande lag som möts, vi har liknande idé om hur vi vill ta oss fram men med lite olika typer av spelare på olika positioner, säger ESK-tränaren Lovisa Delby.

Sista hemmamatchen och ni har ett litet övertag sedan första mötet under våren.

– Vi vann borta i vårt förra möte i våras, vilket kom att visa sig bli lite av vår vändning efter en mycket tung vår. Vi har detta med oss förstås, och ser fram emot att få ta emot dem på vårt vackra Enavallen! Både ESK och GUSK har haft en fin höst och det kommer att bli en enorm fight där ute. Spelet kommer att skifta mycket och ett hårt arbete kommer att krävas både i anfallsspel och i försvarsspel, menar Lovisa som utvecklar:

– I vårt anfallsspel ska vi ha första tanken framåt och vilja komma förbi deras första press, inspel centralt. Därifrån måste vi dock lite snabbare än tidigare kunna spela framåt, det är centralt som de har sina starkaste spelare, utan tvekan. Väl framme högre upp i planen kommer vi ha ett övertag med snabba och tekniska spelare kommer få möjlighet att ta avslut.

– Vi kan ha ett mycket stort självförtroende i vårt försvarsspel där vi de senaste matcherna tydligt visat att vi kan stänga ytorna och möjligheterna för de allra bästa målgörarna i serien. Vi går för 3 poäng, en skön och rättvis seger vill jag att det ska vara, avslutar ESK-tränaren Lovisa Delby.

Sagt om motståndet:

Cementerad tabellsexa och sex poäng före ESK i tabellen! Ett lag i form som kommer endast en förlust på de senaste 8 omgångarna och har de tre senaste gjort 11-0! Torsk i Cupen däremellan med 0-5 mot div.3 laget Östervåla, men med ett blandlag av A & B-lagspelare. Har Sanna Öhlund på en delad andra plats i skytteligan med 21 gjorda mål.

Nyheter i truppen:

Sofie Hedengren kan tyvärr inte delta pga jobb. Rebecka Hemlin (F03) var tänkt att spela, men stoppas av en tidigare stukning i fotleden.

Senaste mötet:

Seger för ESK med 2-0 (1-0).
Läs mer om den matchen här >>>

Lämna ett svar