ESK vidare i Svenska Cupen.

Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: Efter en kämpainsats tog sig Enköpings SK vidare till andra omgången av Svenska Cupen.

Man nollade IFK Uppsala på Enavallen, mycket tack vare en stark defensiv.

Foto: Kent Lundqvist

-Riktigt gott. Vi studsade tillbaka efter en svag insats mot Sundbyberg i serien senast och det var ett äckligt disciplinerat försvarsspel, säger lagkaptenen och mittbacksresen Johan Lindgren.

ESK tog ledningen redan i fjärde minuten. Alexander Persson-Njie lyfte in bollen från höger och via Geraud  Djotodia hamnade den hos Patrik Lundemo som kyligt rullade in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Division 2-laget IFK Uppsala tog sedan över bollinnehavet alltmer men skapade inte mycket i chansväg förrän i slutminuterna av första halvlek. Dessförinnan hade Geraud Djotodia ett bra bud på 2-0 men sköt över.

Foto: Kent Lundqvist

Gästernas spelövertag tilltog i upptakten av andra halvlek och ESK fick rikta in sig på försvarsspel och kontringar.

Foto: Kent Lundqvist

-De hade säkert 70 procent av bollinnehavet men det struntar vi i. Det gäller ju att vinna eller försvinna i cupspel och vi försvarade ledningen genom att vara tajta och kompakta bakåt, säger Lindgren.

ESK stack upp i kontringar och i 68:e minuten borde man fått straff. En långboll på djupet nådde Patrik Lundemo som revs ned nära målet men en svag domare friade situationen.

Foto: Kent Lundqvist

Mycket tveksamt beslut! I 79.e minuten var det riktigt nära 1-1 men Johan Lindgren svarade för en förstklassig brytning på avslutet från nära håll.

Foto: Kent Lundqvist

ESK försvarade sig med näbbar och klor och efter hela nio minuters stopptid blåstes kampen äntligen av. ESK vidare till andra omgången av cupen där lag från allsvenskan och superettan gör entré.

Foto: Kent Lundqvist

-Det hade blivit tufft med en förlängning men vi stod upp som ett lag hela matchen. Jäkligt kul att gå vidare. Jag stortrivs på Enavallen men nu ska det bli skönt med lite ledighet, avslutar Lindgren.

Tränaren Henrik Norrström var så klart nöjd över lagets prestation.

-En mycket stark laginsats som förhoppningsvis indikerar var vi står just nu. Fantastiskt försvarsarbete  där vi tillåter IFK Uppsala ha bollen på ofarliga ytor. Vi var påställda från start och ett mål räckte ju idag.

Han hyllade också sin lagkapten.

-Johan gör väl inte ett misstag i matchen och driver på laget i defensiven. Elis Persson på vänsterbacken gjorde sin bästa match för säsongen och vi har fler mycket unga och egna produkter som får speltid och gör det bra. Jag är glad i själen över det här, avslutar Henrik Norrström.

Enköpings SK-IFK Uppsala 1-0 (1-0)

Mål, 1-0(4) Patrik Lundemo.

Varningar: 4-4

Utvisningar: 0-1.

Publik: 189.

Spelarbetyg, ESK:


Johan Lindgren


Elis Persson


Geraud Djotodia/ Marcus Ytter.

 

Lämna ett svar