ESK var inte ens nära.

ESK kom till korta hemma mot BHF. Foto: Kent Lundqvist

AllEttan: Seriesuveränen Bodens HF var bättre på allt i en match där ESK inte ens var nära att ta poäng.

Det var laddat inför mötet hemma mot tabellettan- BHF och förväntningarna låg i att kanske kunde ESK överraska och ta poäng av seriesuveränen.

Foto: Kent Lundqvist

Det startar bra för ESK som efter hårt jobba av Adam Lidström i sarghörnet jobbar fram puck till Edvin Johansson som får fram pucken framför mål där Gustav Lindberg gör 1-0 för hemmalaget med 3,35 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så drar ESK på sig en kostsam utvisning där gästernas Marcus Sandström kan raka in kvitteringen till 1-1 på en tillsynes billig retur.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden blir ganska öppen där gästerna har ett litet spelövertag, men ESK gör det ganska bra i spelet utan puck och får med sig 1-1 in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi börjar matchen helt okej där vi gör arbetet utan puck och vi lyckas också trycka dit en puck och har 1-1 med oss i paus, konstaterar ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Den andra perioden startar olyckligt för ESK som får se gästernas Pontus Johansson trycka in 1-2 ur liten vinkel med bara 43 sekunder spelat.

Foto: Kent Lundqvist

När sedan ESK åker på en ny utvisning så kopplar tabellettan greppet om matchen. Efter ett bra förarbetet framför mål så hamnar pucken hos Anton Tano som kan vispa in 1-3 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

ESK gnuggar på, men kommer allt som oftast till korta i spelet med puck. Det skapas en bra chans att reducera och då är det pigge Johansson som bryter in på mål, men avslutet klingar i stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

– Andra perioden går till Boden som också leder rättvist med 3-1 efter två spelade perioder, medger Fagerlund.

I den tredje periodens inledning så får ESK chansen att ta sig in i matchen igen i spel fem mot fyra två gånger om. Det är också mycket nära en reducering är Wilmer Lindblad tar ett bra avslut från blå och pucken dansar på mållinjen där Jesper Bärgård viftar och viftar för att träffa pucken, men missar.

Foto: Kent Lundqvist

Istället så blir det ridå. ESK åker på en utvisning och Viktor Sandberg kan trycka in 1-4 vilket står sig fram till slutsignalen.

Foto: Kent Lundqvist

– Det känns alltid surt att förlora så känslan direkt efter är inte bra. I sista perioden går vi ut med mindsetet att vända på matchen och vi har en puck som dansar på linjen i Powerplay, men målen uteblir. Istället är det Boden som gör 1-4 några minuter senare och efter det har vi svårt att få till något riktigt tryck för att kunna vända matchen. Boden vinner rättvist, avslutar Fagerlund.

Nu väntar en ödesmatch under söndagseftermiddagen 15:00 hemma i Bahcohallen mot Östersund. Det är vinna eller försvinna som högst troligt gäller för ESK.

Se den matchen här >>>


ESK Hockey – Bodens HF 1-4 (1-1,0-2,0-1)

Skott: 30-29 (8-9,10-11,12-9)

Period 1: 1-0 (03:35) Gustav Lindberg, 1-1 (06:52) Marcus Sandström.
Period 2: 1-2 (20:43) Pontus Johansson, 1-3 (28:10) Anton Tano.
Period 3: 1-4 (44:37) Viktor Sandberg.

PIM: 12 (4:4:4) – 8 (0:4:4)

Spelarbetyg ESK:


Edvin Johansson


Adam Lidström


Niklas Rigelius

Lämna ett svar