ESK vann sexpoängsmatch.

Ina Burström en jätte hemma mot Gustafs. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK svarade för en bra insats som gav nya viktiga och sköna poäng hemma mot tabellsexan Gustafs GoIF.

– Det var inget skönspel, men vi tar tre poäng och det är det viktigaste just nu, säger en lättad ESK-tränare Lovisa Delby efter +90 minuter spelat på Enavallen,

Det är lätt att förstå den lättnaden då ESK hemma mot ett formstarkt Gustafs visade upp att man är på rätt väg med hela paket runt tävlandet om poäng på div.1 nivå.

Det startar dock en smula trevande där gästerna för spelet under den första delen av matchen, men ESK äter sig in i spelet och får mer ordning. Det ger också en del chanser att ta ledningen i matchen.

– Vi sa till varandra inför matchen att vi skulle fortsätta spela rakt och försöka hota deras lite trögare ytterbackar, berättar ESK-tränaren.

Det lyckades ett par gånger och den bästa chansen i den första halvleken har Cheyenne Spade som friställd med gästernas keeper – Megan Hinz kommer ut och pressar avslutet precis utanför.

Gästerna har även dem en jättechans att ta ledningen i första halvlek, men hemmalagets duktige keeper – Kaisa Nilsson svarar för en svettig dubbelräddning och det är 0-0 efter 45 spelade minuter.

– Ett resultat som är rättvist efter 45 minuter, men känslan är att dem var trötta i slutet av halvleken och vi som har en bättre och större bänk än dem skall så klart nyttja det här i andra för ett åstadkomma ett avgörande, menar Lovisa.

Den andra halvlekens inledning är så där skönt desperat, likt en jämn final där ett lag jagar livet av det andra och här var det ESK som var Alfahona. Hemmalaget visar nu upp ett, som önskat, rakt spel där framförallt Spade är inblandad i det mesta ihop med Kajsa Hall Wistling.

Redan i den 47:e minuten är Spade i bra läge framspelad av Clara Lindvall men avslutet smiter utanför Hinz högra stolpe. I den 54:e är det nära igen då Sargonia Solaka med ett smart instick friställer Kajsa, men Hinz gör en strålande parad och fyra minuter senare är det dags igen för Spade, men med samma utgång.

– Ja, hon är bra i deras mål men vi spelar bra och skapar så vi känner att det snart skall ge utdelning, konstaterar ESK-tränaren.

Så blir det också! Med en genialisk framspelning som skär som smör rakt igenom gästernas defensiv av Spade hittar bollen fram till en fram rusande Sofie Hedengren som är skoningslös i avslutet och det är rättvist 1-0 för hemmalaget.

ESK fortsätter sedan att pressa gästerna och det är bud på mer där ESK spelar bra och skapar en hel del på vassa hörnor, men Hinz räddar sitt lag från fler baklängesmål.

Gustafs gör ett sista försök att komma till en kvittering och flyttar fram i sina positioner. Eller det är ESK som helt plötsligt blir låga, alldeles för låga kan tyckas. Det ger ett darr i matchen under de sista 10 minuterna av matchen, men närmare än ett distansskott som smiter utanför Nilssons högra stolpe kommer inte gästerna.

ESK tar tre sköna och viktiga poäng inför höstens fortsatta jakt på ett nytt kontrakt i div.1

– Det var en viktig match på många sätt. Vi tar vår andra raka seger, vilket är viktigt för självförtroende och det ger energi i laddningen inför hösten och vi har nu kontakt med flertalet lag framför oss. Det är många som gör en bra match där ute idag, men det viktiga var insatsen över 90 minuter där i lagt skönspelet åt sidan. Klart det finns saker som kan och skall bli bättre, men nu njuter vi av det här och tar ett välbehövligt uppehåll, summerar Lovisa.

Enköpings SK – Gustafs GoIF 1-0 (0-0)

Målen: 1-0 (64) Sofie Hedengren.

Publik: 55

Varningar: 1-0

Spelarbetyg ESK:


Ina Burström


Frida Andersson


Cheyenne Spade/Clara Lindvall

Resultat & tabell >>>

 

Lämna ett svar