ESK vann sexpoängsmatch mot FC Gute.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Efter en darrig matchinledning fick Enköpings SK ordning på spelet och tog till slut en odiskutabel trepoängare hemma mot FC Gute.

Nye anfallaren Kenneth Carlie blev matchvinnare för ESK inför nära 200 åskådare på Enavallen. I och med segern är man nu blott två poäng efter gotlänningarna strax ovanför nedflyttningsstrecket.

Foto: Kent Lundqvist

-Riktigt bra. Alla jobbade stenhårt matchen igenom och jag är stolt över laget, säger Carlie.

I den för bottenstriden så viktiga kampen inledde ESK passivt med dålig rörelse och mängder av felpass. Var man inte påslagna ?

Foto: Kent Lundqvist

-Jodå, kanske lite ”övertaggade” bara och då kan det tippa över med fel energi på planen som följd, förklarar tränaren Henrik Norrström.

I 20:e minuten träffade Gute stolpen men därifrån och framåt handlade det i stort sett bara om ESK.

Foto: Kent Lundqvist

-Tycker vi är det bättre laget efter en ryckig inledning, säger ESK-tränaren.

Dryga halvtimmen in i matchen kom hemmalagets första riktiga målchans. Ytterbacken Mattias Rosell måttade ett inlägg mot bortre delen av straffområdet där Linus Zetterström mötte med pannan, ingen bra träff dock och bollen utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Minuten före paus hade Zetterström ett nytt l och det vassa avslutet renderade i en hörna. Andra halvlek hade knappt börjat då Kenneth Carlie slog till. ESK vann bollen nära mittlinjen och slog om snabbt . Snabbe  Carlie ställdes mot en ensam Guteförsvarare, sprang ifrån denne och placerade i friläge säkert in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

-Viktigt att jag på första touchen kom förbi motståndaren. Fri med målvakten tänkte jag på att bara vara lugn och avvakta hans rörelse. Vi fick en bra ”boost” efter målet och hade bra kontroll på matchen sedan, säger Carlie.

Nu dominerade ESK matchen och ett alltmer tröttkört Gute skapade bara ett läge på kvittering. Det kom först i 90:e minuten men inbytte Mikael Tuhkanen svarade för en förstklassig brytning på inspelet från kortlinjen. ESK hade desto fler bud på ytterligare nätkänning och borde avgjort kampen tidigare på  något av dessa.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi skulle ”dödat” matchen tidigt på alla lägen vi fick genom kontringar i andra halvlek. Men vi vann till slut och det känns underbart, så klart, säger Norrström.

ESK-tränaren var mest nöjd över försvarsspelet som inte tillät Gute skapa något i chansväg under andra halvlek.

-Mycket bra positionsspel i backlinjen där alla gjorde det mycket bra.

På lördag har ESK ny hemmamatch, då mot Kvarnsvedens IK. Då får man klara sig utan mittbacken Johan Lindgren och anfallaren Linus Zetterström.

Foto: Kent Lundqvist

Duon värvades från just Kvarnsveden  och som en del i övergången ingick det att spelarna inte spelar mot sin gamla förening.

Enköpings SK-FC Gute 1-0 (0-0)

Mål, 1-0 (47) Kenneth Carlie.

Varningar : 4-0

Publik: 188

Spelarbetyg, ESK:


Mattias Rosell/ Abdo Barhe


Rasmus Lindgren / Mohammad Ibrahim


Kenneth Carlie

Lämna ett svar