ESK vann sexpoängsmatch!

Cheyenne Spade stor segerorganisatör. Foto: Kent Lundqvist

Det var inget snack om saken även om spelet inte var på topp när ESK vann sexpoängsmatchen i Damettan borta mot Korsnäs IF FK.

– Det var ingen jättebra match av oss, men idag var det poäng som var det viktiga, medger ESK-tränaren Lovisa Delby.

ESK fick en drömöppning på matchen där Cheyenne Spade redan efter 90 sekunder hittar in med ett inlägg från vänsterkanten där Maria Hagman kommer perfekt och trycker in 0-1.

– Verkligen den start vi hoppats på, men efter det blir det påtagligt att det är nervöst där ute med tanke på betydelsen av matchen för båda lagen, konstaterar Lovisa.

Efter dryga halvtimmen så får ESK tag i spelet och i den 42:a minuten så bryter Leonie Hohenthal in i offensiv box och bollen studsar upp på en försvarares hand och domare Peter Johansson pekar på straffpunkten, den straffen förvaltar Sargonia Solaka och det är 0-2 halvtid.

– Ett bra resultat även om spelet och då framför allt passningsspelet lämnade en hel del mer att önska. Budskapet inför den andra halvleken var att ligga på rätt sida och inte ta några chanser i spelet för att jobba hem den här matchen och viktiga tre poäng, berättar ESK-tränaren.

Sagt och gjort. ESK går ut och stänger ned matchen med ett bra defensivt spel där laget inte bjuder ett desperat hemmalag på några heta chanser alls. I slutskedet av matchen så fastställer istället Hannah Lichtenstein på ett bra framspel av Spade till 0-3.

– Försvarsspelet var på plats idag och det avgör den här matchen. Det är många som tar ansvar där ute idag gällande det spelet och insatsen, men jag vill ändå ge Cheyenne Spade extra beröm, avslutar Lovisa.

Korsnäs IF FK – Enköpings SK FF 0-3 (0-2)

Målen: 0-1 (2) Maria Hagman, 0-2 (42) Sargonia Solaka, 0-3 (90+2) Hannah Lichtenstein.

Varningar: 1-1

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar