ESK vann rysare på Gotland!

Robin Nilsson matchhjälte. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey kampade ner Visby/Roma på Gotland i andra omgången av Hockeyettan där matchen fick avgöras på övertid.

– Otroligt skönt att vi kan stå upp och som lag ta kampen i den här härliga inramningen, säger ESK-tränaren Robert Kimby efter slutsignalen.

Det blev lite som väntat mer kamp än skönspel när två defensivt skickliga lag drabbade samman i Visby Ishall inför storpublik. Den första perioden blev den klart sämsta av de fyra som kom att spelas. Båda lagen minimerad tid och ytor att jobba med vilket gjorde det chansfattigt. Hemmalaget skulle dock lämna den första perioden i ledning med 1-0 efter mål av Zane Jones i spel fem mot tre.

– En helt okey period även om vi inte kommer upp i nivå i spelet med puck, menar Kimby.

I mellanakten kommer ESK tillbaka och tar i vis mån över kommandot en smula i matchen. Det skulle också komma en kvittering till 1-1 i spel fem mot fyra. Efter bra förarbete av Simon Cederborg så kan Robin Nilsson stöta pucken i mål bakom Martijn Oosterwijk i hemmamålet.

Den glädjen blev dock kortvarig för ganska omgående så återtar hemmalaget ledningen. ESK spelar fast sig själva i egen zon och det straffar hemmalagets Viktor Greveback genom att göra 2-1. ESK skulle dock få sista ordet i mellanakten. Med 19 sekunder kvar av perioden så lyckas Tobias Smids pilla in 2-2 mellanbenen på Oosterwijk.

– En fortsatt bra period i spelet utan puck och nu höjer vi oss även i spelet med puck. Den sena kvitteringen var såklart väldigt betydelsefull för oss, menar Kimby.

Den tredje perioden skulle bli mer öppen och det kom att bli högdramatiskt där lagen hade varandra i brygga om vart annat. ESK skulle ta ledningen med 3-2 genom Jesper Bärgård i spel fem mot tre med dryga sexminuter kvar att spela. 19 sekunder senare kvitterar hemmalagets Mikael Adamsson med en projektil i krysset till 3-3 och ytterligare 42 sekunder senare är hemmalaget i ledning med 4-3 efter att Jonathan Granström målat.

Nattsvart kan tyckas för ESK med 3,06 att vinka på. Det var det inte! Man samlar sig och gör en sista kraftansträngning och sätter hemmalaget under press, det kostar en utvisning och då tar ESK ut sin keeper Simon S:t Cyr och spel 6 mot 4. Med 35 sekunder kvar så tar Andreas Sojé skott och framför mål styr Cederborg in kvitteringen till 4-4.

Matchen till övertid och spel 3 vs 3. Hemmalaget flyttar fram, men tappar pucken samtidigt som en spelare byter och det öppnar upp för Robin Nilsson.

– Jag såg att dem bytte och tog mig in baklänges i offensiv zon och la en myra förbi backen och rundade målvakten. Den satt skönt och vi fick valuta för vårt slit därute på isen ikväll, jublade en mycket glad matchhjälte efter slutsignalen.

– Det är så starkt av killarna att orka komma tillbaka efter 3-4 och vända till seger. Spelet lämnade kanske en del att önska trots allt, men vi vinner rättvist tv poäng då vi visade moral och hjärta, summerar Kimby.

 

Visby/Roma HK – ESK Hockey 4-5 (1-0,1-2,2-2,0-1)

Skott: 29-28 (12-7,8-11,9-10,0-0)

Period 1: 1-0 (16:14) Zane Jones.
Period 2: 1-1 (25:35) Robin Nilsson, 2-1 (28:43) Viktor Greveback, 2-2 (39:41) Tobias Smids.
Period 3: 2-3 (53:53) Jesper Bärgård, 3-3 (54:12) Mikael Adamsson, 4-3 (56:54) Jonathan Granström, 4-4 (59:25) Simon Cederborg.
Period 4: 4-5 (60:38) Robin Nilsson.

Utvisningar: 9x2min – 6x2min
Publik: 941

Spelarbetyg ESK:


Simon Cederborg


Robin Nilsson


Eric Berkerud.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar