ESK vann lätt!

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: ESK gjorde två snabba mål i andra halvlek och stängde bortamatchen mot Gideonsbergs IF.

– Totalt sett var vi det bättre laget och vi lyckades störa Gideonsberg uppspel och erövra mycket boll högt upp på offensiv planhalva, berättar ESK-tränaren Mattias Hemlin.

ESK skulle vara i ledning efter 45 spelade minuter, men det var hemmalaget som både startade och avslutade halvleken bäst.

– Det var endast 0-1 i paus och Gideonsberg hade två riktigt farliga chanser. En i början på halvleken och en precis i slutet. Sofia Söderberg i målet gör två fina och väldigt viktiga räddningar.

I andra halvlek så var det inget snack och ganska tidigt så stänger ESK matchen. I den 50:e minuten gör Alma Unnerstedt 0-2 framspelad av Leonie Hohenthal. Ganska omgående så tilldöms ESK en straff som Sofie Hedengren sätter till 0-3.

Det stannade inte där. ESK skulle utöka sin ledning ytterligare. Återigen är det Hohenthal som står för förarbetet och Michaela Lennvall Suomela gör sitt andra mål i matchen när hon fastställer slutresultatet till 0-4

– I andra får vi 2-0 och 3-0 ganska tidigt i halvleken och efter det kändes det lugnt och stabilt.

Så klart skönt med tre poäng och härligt att får göra några mål framåt och även att Sofia får hålla nollan, avslutar ESK-tränaren.

Gideonsbergs IF – Enköpings SK 0-4 (0-1)

Målen, Michaela Lennvall Suomela 2, Sofie Hedengren, Alma Unnerstedt

Lämna ett svar