ESK vann genrepet!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK genrepade hemma mot div.2 kollegan IFK Kumla och svarade för en helt okey insats.

Inför omstarten av Herrtvåan så matchade ESK hemma mot Kumla och det gav en del bra svar, men också en del att jobba med.

Foto: Kent Lundqvist

– En helt okey första halvlek, men andra halvlek lämnade en hel del mer att önska, säger ESK-tränaren Haris Smajic.

Det var dock gästerna som skulle öppna bäst och tar också ledningen med 1-0 genom David Holm efter passivt agerande i hemmalagets defensiv.

Foto: Kent Lundqvist

En spelsugen Danilo Al-Saed skulle dock ganska omgående trolla på sin kant och kommer till ett bra avslut som räddas av gästernas målvakt, men returen trycker Andreas Larsson påpassligt in till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Innan halvtidsvilan skulle Danilo själv se till att hemmalaget gick till halvtidsvila i ledning med 2-1 efter att tagit ett bra avslut som gick i mål via stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

Det var Kumla som tog tag i spelet i den andra halvleken och skapade också en hel del farligheter som kunde ha kostat en kvittering. ESK jobbade sig in i matchen igen och under den sista kvarten så var det bättre i spelet.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma att sent avgörande där inbytte Willy Wickman hittar en hårt jobbande Jonatan Åhlin som fastställer slutresultatet till 3-1.

Foto: Kent Lundqvist

– I första halvlek hade vi mycket boll men i den första kvarten var Kumla bättre. Sedan tog vi över mer. Det var mycket Hawaiifotboll i andra halvlek, men de som kom in gjorde ett bra jobb. De visade att de ville jobba för speltid i serien. Det var ett bra genrep, vi är nöjda, avslutar ESK- tränaren.

Enköpings SK – IFK Kumla 3-1 (2-1)

Målskyttar ESK: Andreas Larsson, Danilo Al-Saed, Jonatan Åhlin.

Lämna ett svar