ESK vann borta mot Gideonsberg!

Beata Olsson målskytt i ESK. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK rundade av säsongen genom att besegra nedflyttningsklara Gideonsberg på bortaplan. Matchen slutade 1-3 (1-1) och ESK:s tränare Lovisa Delby var nöjd med lagets insats.

– En rolig eftermiddag i Västerås. Visserligen var matchen betydelselös och ingen riktig värdemätare men spelarna ville verkligen visa att vi är ett bättre lag än Gideonsberg.

Efter visst övertag för hemmalaget var det i stället ESK som inledde målskyttet genom Frida Östberg.

– Frida var offensiv från sin position som vänsterback och hade flera fina initiativ framåt, berömmer Delby.

Gideonsberg kunde utjämna före pausvilan men Delby kände att ESK ändå hade greppet.

– Vi var trygga i backlinjens försvarsspel, det defensiva spelet i övrigt lämnade väl mer i övrigt att önska men Gideonsberg såg tröttkörda ut strax före paus så jag kände ingen oro inför fortsättningen. Sofie Hedengren var vår bäste spelare i första halvlek och visade vägen.

Ina Burström och Beata Olsson kunde med varsitt mål avgöra kampen i andra halvlek.

– Det såg mycket bättre ut över hela banan efter paus och Gideonsberg kroknade definitivt efter vårt andra mål. Tycker att Maria Hagman som ytterback var vår bäste spelare sett till nittio minuter, säger Delby.

ESK har som nykomlingar klarat kontraktet och arbetet inför nästa säsong har inletts.

– Vi har haft inledande samtal med flera av spelarna och de flesta är positiva inför en fortsättning i laget. För min egen del går kontraktet ut nu men jag kan tänka mig att bli kvar i klubben. Ett år är egentligen för kort tid som ny tränare men jag har också förfrågningar beträffande uppdrag i andra klubbar, något som ESK är medvetna om. Vi får se vad som händer, avslutar Lovisa Delby.


Gideonsbergs IF – Enköpings SK 1-3 (1-1)

Målskyttar ESK: Frida Östberg, Ina Burström, Beata Olsson,

Övriga matcher & aktuell tabell >>>

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar