ESK vände till seger i andra halvlek mot Kungsängen.

Foto: Kent Lundqvist

På en stenhård plan och i trettio graders värme tog Enköpings SK första trepoängaren när man bortaslog Kungsängens IF.

ESK vände matchen i andra halvlek vilket ändade i en uddamålsseger.

-En ”ångestmatch” på en svårspelad plan. Vi höjde oss spelmässigt i andra halvlek och flyttade fram positionerna. Det blev avgörande, säger ESK:s tränare Mikael Lindqvist.

I en tämligen händelsefattig första halvlek kändes hemmalaget hela tiden farligare med snabba omställningar och rakare väg i anfallsspelet.

Foto: Kent Lundqvist

ESK:s bästa läge på nätkänning kom redan i nionde minuten. Emeh Izuchukwu kom loss på högersidan men inspelet från kortlinjen till anfallskollegan Jonatan Böckert blev lite för svagt och hemmalaget kunde rensa undan.

Foto: Kent Lundqvist

Jonathan Häll drog sedan på från distans i 36:e minuten men över och dessa två sekvenser var allt de grönsvarta producerade i chansväg under första halvlek. ESK-tränaren var inte nöjd så långt.

-Det hände ju ingenting i sista tredjedelen. Alldeles för passivt och stillastående  i anfallsspelet.

I 33:e minuten kom 1-0 för Kungsängen genom Alan Naib på nick från nära håll och ESK hade lite att fundera på i halvtid.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi pratade om att få bättre rörlighet i offensiven sätta lite mer press på Kungsängen när de hade bollen. Tycker väl det föll bra ut, säger ESK-tränaren.

ESK gjorde ett byte i paus och Haris Bajramovic kom in på topp. Ett succébyte skulle det visa sig. Knappa minuten in på andra halvlek satte han 1-1 ur snäv vinkel efter att första rundat hemmakeepern.

Foto: Kent Lundqvist

Nu bytte kampen karaktär och det var ESK som tog ett klart grepp om händelserna och det började skapas mer och mer framåt. Matchens nästa målchans tillhörde dock Kungsängen i 60:e minuten med nick över i upplagt läge.

Foto: Kent Lundqvist

Lite senare fick ESK frispark till höger strax utan för straffområdet. Andreas ”Tosse” Larsson” stegade  fram och skickade elegant in bollen i första krysset, otagbart för målvakten och 1-2 i matchen. Det fanns sedan bud på mera och kvarten före full tid såg det stabilt ut överlag.

Foto: Kent Lundqvist

-Tack vare att vi satte hög press fick vi dem att spela långt och hade inga större problem att försvara oss, säger Lindqvist.

Kungsängen kom dock tillbaka och även om de heta målchanserna inte dök upp så låg en kvittering i luften sett till spelet. Bästa läget på ytterligare mål i matchens slutskede fick dock ESK och Haris Bajramovic. På tilläggstid  kom han i ett liknade läge som vid 1-1-målet men den här gången gick avslutet i stolpen.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi lät Kungsängen komma in i matchen sista kvarten och de blev lite rörligt på planen. Vi skulle nog fortsätta köra med två forwards i stället för att droppa ned med  en av dem. Kändes som om vi tappade greppet lite där men det gick ju bra till slut. Oerhört skönt med tre poäng inför uppehållet, avslutar Mikael Lindqvist.

Kungsängens IF-Enköpings SK  1-2 (1-0)

Mål, 1-0 (33) Alan Naib, 1-1(46) Haris Bajramovic, 1-2 (64) Andreas Larsson.

Spelarbetyg, ESK:


Martin Lönneberg


Mikael Tuhkanen


Haris Bajramovic

Lämna ett svar