ESK vände och vann i genrepet!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK som genrepade hemma på Korsängen mot div.2 laget IFK Lidingö inför kommande seriepremiär i div.1 vände och vann.

Det blev en match med två ansikten kan man konstatera när ESK genrepade hemma mot Lidingö. I den första halvleken hade ESK stora problem med spelet och framför allt i spelet defensivt där det inte alls fungerade.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi kom fel på det i organisationen, men jag är ändå övertygad om att det är små detaljer som vi behöver jobba med under en tid så kommer det att lossna, säger tränare Lovisa Delby.

Man får en bedrövlig start på matchen där gästerna enkelt och omgående kommer loss och kan från sin vänsterkant sätta in bollen på en fristående Hedvig Hillerhag som gör 0–1.

Foto: Kent Lundqvist

Det fortsatte att vara rörigt i spelet för ESK både med och utan boll. Defensivt är det också mycket nära att samme Hillerhag i samma läge gör 0–2, men avslutet går utanför. Spelet med boll lämnar även det en hel del att önska där ESK helt oprovocerat ger bort bollen gång efter annan med ett svagt passningsspel. Det gör också halvleken chanslös för ESK som får gå till halvtidsvila i underläge 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra halvleken så ställer ESK om laget och flyttar fram Ina Burström och det skulle visa sig vara ett genidrag. Nu skapar ESK ett klart hot mot Lidingö, men mitt i den intensiva pressen så kommer istället en omställning och 0-2.

Foto: Kent Lundqvist

Nu visar ESK moral och lyfter sig och tar över spelet fullständigt där vi får se nyförvärvet Chenneye Spade blomma ut i svallvågorna av Burströms vassa löpningar och Kajsa Hall Wistlings stenhårda jobb i boxen.

Foto: Kent Lundqvist

Det ger också resultat, först har Spade en boll i ribban och kort därefter så kommer reduceringen då Hall Wistling gör 1-2. Sekunder senare så hittar Spade fram till Burström som krutar in 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Nu är det bara ESK och i den 63:e minuten kostar det för Lidingö som får sin målvakt utvisad då hon river en fristående Hall Wistling. Det blir sedan spel mot ett mål och vi får se Hall Wistling göra tre mål till i matchen och ger ESK en efterlängtad och viktig seger.

Foto: Kent Lundqvist

– Ja, den här segern var viktig för både mig och laget, medger Delby. Vi har haft det motigt ett tag och man börjar ju fundera. Nu fick vi ganska många bra svar i den här matchen och vi ser och konstaterar att vi har en bit kvar, men det är en bra känsla att vinna och det tar vi absolut med oss.

ESK spelar premiär i div.1 lördag 14/4 15:00 mot Sandvikens IF på Korsängen.

Enköpings SK – IFK Lidingö 5–2 (0–1)

Målskyttar ESK: Kajsa Hall Wistling 4, Ina Burström.

Spelarbetyg ESK:


Chenneye Spade


Kajsa Hall Wistling


Ina Burström

Lämna ett svar