ESK ut ur Cupen med flaggan i topp!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: ESK ställde en ärlig fråga hemma på Enavallen i Svenska Cupen mot Superettan laget Dalkurd FF.

Det blev en match inför ett välbesökt Enavallen som kunde slutat hur som helst.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör som helhet en bra match sett över 90 minuter, säger ESK-tränaren Henrik Norrström.

ESK chans redan efter 24 sekunder där Kakra Boakye har ett jätteläge i boxen men halkar och det hela slutar med en resultatlös högerhörna.

Foto: Kent Lundqvist

Gästernas första chans kommer i den 9:e minuten då Ezequiel Montagna får chansen i boxen, men hemmakeepern Gustaf Persson räddar säkert.

Foto: Kent Lundqvist

En hörna för DFF i 19:e matchminuten så vänder spelet och ESK får en ny högerhörna och det blir lite tjafs i boxen vilket tydligen gav Linus Zetterström energi och han svarar med datt nicka in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det är det ganska jämnt, men med DFF som spelförande. I den 36:e minuten får gästerna en frispark i hyggligt läge där Persson räddar, men returen landar hos en fristående och borttappad Pashang Abdulla som lobbar in kvitteringen till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi håller ihop det bra här i första halvlek och skapa egentligen lika mycket som dom. Det är ett bra tempo där ute och killarna svarar upp mycket bra, berömmer Norrström.

Stabil inledning av den andra halvleken för hemmalaget, men en gnutta övermod vid eget straffområde straffar sig. Montagna väggar sig igenom och gör läckert 1-2 via ribban bakom en chanslös Persson.

Foto: Kent Lundqvist

Zetterström svarar omgående med en läckerbit då han uppfattar att gästernas keeper Jonathan Viscosi är långt ute och lobbar, men bollen smiter precis över.

Foto: Kent Lundqvist

I stället så kommer ett jobbigt 1-3 mål. Det är Pashang som nickar där Persson gör en grym räddning, men på returen pangar Hady Saleh karim upp bollen i taket.

Foto: Kent Lundqvist

I den 64:e minuten är det nära reducering när Zetterström sätter in bollen bra i boxen och Patrick Lundemo kommer först på bollen, men nicken går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det så lyfter ESK fram för att jaga förnyad kontakt, men istället kommer en kontring och 1-4 genom Pashang Abdulla.

Foto: Kent Lundqvist

Omgående så är det mycket nära reducering. Lundemo nickar i ribban och Johan Lindgren kommer på returen som räddas bra av Viscosi och momentet efter luktade det straff för hemmalaget, men domare Adli Asali friar.

Foto: Kent Lundqvist

Ny chans till reducering kommer med knappa fem minuter kvar och återigen är det Lindgren som håller sig framme i boxen som täcks ut till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Cupäventyret är över för ESK som går ur med flaggan i topp och får med sig ett kvitto på att man är på rätt väg i formkurvan.

Foto: Kent Lundqvist

– Killarna är besvikna för att vi förlorar, men när det har landat så tror jag att de kommer kunna se att vi gör en bra match. Vi får med oss ett kvitto på att vi r på rätt väg och trots att dom höjde tempot ytterligare här i andra så orkar vi fortsatt att kriga på och vi vaskar också fram några riktigt bra chanser som vi hade behövt förvalta bättre, avslutar Norrström.


Enköpings SK – Dalkurd FF 1-4 (1-1)

Målen: 1-0 (19) Linus Zetterström, 1-1 (36) Pashang Abdulla, 1-2 (56) Ezequiel Montagna, 1-3 (61) Hady Saleh karim, 1-4 (76) Pashang Abdulla.
Gula Kort: 2-0
Publik: 713

Spelarbetyg ESK:


Gustaf Persson


Linus Zetterström/Johan Lindgren


Mohammed Ibrahim

Lämna ett svar