ESK tog viktiga poäng på Hovet!

William Kaijser sänkte Bajen. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey vann borta mot Bajen inför storpublik på Hovet i ATG Hockeyettan.

Det blev en mållös första period men det var ESK som absolut var piggast och skapade mest där Daniel Andersson och André Fredriksson har de bästa chanserna.

I den andra perioden skulle Bajen öppna målskyttet i matchen med 2,08 spelat. Det är Emil Leijon som styr in pucken i mål bakom ESK-keepern Simon S:t Cyr tillsynes med skridskon. Det skulle dock komma ett svar ganska omgående då ESK-backen William Kaijser får på en bra träff från blå och pucken går i mål till 1-1 bakom Bajens-burväktare Sebastian Andersson.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi hade inte optimala förutsättningar med busstrul som gjorde att vi kom sent. Vi är också avvaktande första 10 men sen tar vi över, gör mål och kontrollerar matchen, berättar ESK-tränaren Christian Nordenberg.

Bajen får sedan stora problem när ESK trummar på för mer och det tvingar också hemmalaget att ta en timeout med 12,23 spelat av perioden. Det hjälper inte mycket för ESK fortsätter att äga matchbilden och man kan tacka sin målvakt för att det fortsatt är 1-1. Det skulle hålla fram till det är spelat 17,39 spelat då Kaijser återigen hittar rätt med ett bra avslut när han gör 1-2. Det var ett resultat som stod sig in i periodvilan. Skotten så här långt är hela 5-28!

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje perioden så höjer sig hemmalaget men det är ett bra ESK som ändå har koll på matchen mot ett jagande Bajen. Det är också mållöst länge och ”bara” 1 mål skiljer lagen åt in i slutskedet. Bajen chansar och tar ut sin målvakt för spel sex mot fem, men då avgör Zebastian Bodini Schmitt matchen med att göra 1-3 i öppen kasse.

– Det som avgör är att varje individ accepterar sin roll och gör jobbet. Vi kändes starka ikväll och hade bra energi. Till skillnad mot senast får vi också iväg våra skott på mål istället för på täckande forward. När vi gör det vi ska ger vi oss själva chansen på 3p, så är det, avslutar Nordenberg

Hammarby IF – Enköpings SK 1-3 (0-0,1-2,0-1)

Skott: 23-36 (3-10,5-18,15-8)

Målen,
Period 1: X
Period 2: 1-0 (22:08) Emil Leijon, 1-1 (25:19) William Kaijser, 1-2 (37:39) William Kaijser,
Period 3: 1-3 (59:26) Zebastian Bodini Schmitt.

PIM:  (0:0:2) –  (0:2:2)
Publik: 2105

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar