ESK tog viktiga poäng i Allettan!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey J18 tog en efterlängtad seger i Allettan hemma mot IF Vallentuna BK.

– Det här varit riktigt skönt och bra att vi fick den här efterlängtade segern, medger ESK-tränare Viktor Eriksson.

Det blir en ganska böljande inledning på matchen mellan ESK och Vallentuna oh ur det så kommer också 1-0 där Helge Norén lyckas pilla in en backhand bakom gästerna burväktare – Hampus Meyerhöffer.

Foto: Kent Lundqvist

Med 7,01 spelat av den första perioden så bjuder ESK gästernas Hugo Lagerlöf på ett friläge, men hemma-keepern Elias Fagerström är med på noterna och räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Efter ett minst sagt svagt spel av både lagen så kommer en bra prestation med 13,20 spelat där Ludvig Siljesvärd friställer Linus Wahlman, men Meyerhöffer gör en högoktanig benparad. I slutskedet av perioden så får Vallentuna en chans att spela fem mot fyra och Oliver Andersson får öppet mål, men missar pucken i sin iver att kvittera vilket gör att en svag period slutar 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

– Det märks att det är krampaktigt i spelet då många vill så mycket, konstaterar Eriksson.

ESK får starta mellanakten i spel fem mot fyra och då kommer 2-0 med 1,17 spelat. Det är Jakob Sivander som styr in ett backskott mellan benen på Meyerhöffer.

Foto: Kent Lundqvist

ESK ligger sedan på för mer där Sivander har två heta chanser att måla igen, men istället så sticker Vallentuna upp i en kontring och reducerar till 1-2 genom Rasmus Björkqvist med 5,07 spelat av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får sedan en chans att spela fem mot fyra igen, men den tar man inte och istället så är det gästerna som skapar nästa målchans i matchen med 10,35 spelat då Carl Lorentzon bjuds på ett friläge som Fagerström räddar.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får till en bra kontring med 12,35 spela och då ringer det. Emil Flodin är klinisk i avslutet när han prickar in 3-1 bakom Meyerhöffer. Den glädjen blir dock kortvarig för gästernas Isac Hamberg sprätter upp 2-3 i taket bakom Fagerström 31 sekunder senare. Det var ett resultat som stod sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

– Den här perioden tappar vi organisationen i spelet helt och nu gäller det att studsa tillbaka i tredje, menar Eriksson.

Den tredje perioden startar som de två första med böljande spel, men med 3,58 spelat får hemmalaget chansen i spel fem mot fyra och då blixtrar man till. Efter bra spel så skickar Wilmer Ericsson upp en projektil i krysset till 4-2.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga 8 minuter spelat så prickar gästernas Anton Westerlund krysset så att det prasslar till i nätet och visst var det mål? Det blir i stället fortsatt spel och inget mål vilket är mycket – mycket märkligt.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så får gästerna chansen att reducera i spel fem mot fyra, men då gör i stället ESK 5-2 efter en riktig fräckis av Emil Flodin med 10,16 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så får Vallentuna en ny chans att spela fem mot fyra och då är det nära en reducering då Hampus Stolt kommer i bra läge, men avslutet går i ribban.

Foto: Kent Lundqvist

Kort därefter så är ESK fulltaliga och då stänger man matchen när Siljesvärd trycker in 6-2 på en kontring. Nu flyter det på för hemmalaget mot ett slaget Vallentuna. Med 15,56 spelat så fastställer Flodin slutresultatet till 7-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Bra att vi kan höja oss här i sista perioden och det gav resultat. Seger känns rättvis sett över 60 minuter, men resultatet blev i överkant. Det här ger oss en bra boost inför helgens dubbla hemmamatcher mot tufft motstånd i Visby & Nynäshamn, avslutar ESK-Tränaren

ESK – IF Vallentuna BK 7-2 (1-0,2-2,4-0)

Skott: 46-26 (14-10,15-6,17-10)

Period 1: 1-0 (02:51) Helge Norén.
Period 2: 2-0 (21:17) Jakob Sivander, 2-1 (25:07) Rasmus Björkqvist, 3-1 (32:35) Emil Flodin, 3-2 (33:06) Isac Hamberg.
Period 3: 4-2 (44:46) Wilmer Ericsson, 5-2 (50:16) Emil Flodin, 6-2 (54:09) Ludvig Siljesvärd, 7-2 (55,56) Emil Flodin.

PIM: 10 (4:2:4) – 8 (4:2:2)
Publik: 62

Spelarbetyg ESK:


Emil Flodin


Jakob Sivander


Elias Fagerström

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar