ESK tog viktig trepoängare!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey tog chansen att hänga på i Hockeyettan då laget vann borta med tabellettan Köping med 3-0 (2-0,1-0,0-0).

Ja det var såklart viktigt att få med oss tre poäng hem. Tycker grabbarna jobbat väldigt hårt för att få lite medgång, menar tränare Robert Kimby.

ESK fick den start på matchen man önskat då Daniel Andersson framspelad av nyförvärvet Jesper Bärgård lyfter in 0-1 med en backhand i nättaket. Det gav laget den energi man behövde i spelet och innan perioden är slut så utökar Andreas Sojé ledningen till 2-0 i spel fem mot fyra.

I mellanakten är det hemmalaget som jagar kontakt och när Ludwig Ahlin åker på en utvisning med 5,08 spelat av perioden hettar det till, men Simon S:t Cyr i ESK målet gör en kanonmatch och nollar hemmalaget.

– Simon gör en bra insats i mål men jag tycker vi håller dom bra på utsidan och har väldigt starka på de få returer som blir, berättar Kimby.

Ahlin skulle kvittera sig själv med knappa halva perioden spelad, en snygg framspelaning av Jesper Sojé ger honom fritt fram och Ahlin fastställer slutresultatet till 0-3. Den sista perioden handlar mest om att se till att ta tre poäng och hålla nollan intakt.

– Jag är väldigt nöjd hur vi genomför matchen men jag tycker faktiskt inte det skiljer sig speciellt mycket jämfört med vår insats senast förutom att vi får dit en puck tidigt idag och kan spela mer avslappnat. Köping är bra i sina omställningar men jag tycker vi gör ett riktigt bra jobb i backchecken, avslutar Kimby.

Köpings HC – ESK Hockey 0-3 (0-2,0-1,0-0)

Skott: 34-24 (13-12,11-5,10-7)

Målen 0-1 (04:03) Daniel Andersson, 0-2 (11:54) Andreas Sojé, 0-3 (29:19) Ludwig Ahlin.

Utvisningar: 6 (2:0:4) – 6 (0:4:2)

Publik: 236

Övriga matcher & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar