ESK tog nya poäng i Hockeyettan.

Fredrik Lovén matchvinnare hemma mot Kumla. Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK var illa ute men lyckades till slut greja två poäng hemma mot Kumla HC  i hockeyettan.

Matchen gick till förlängning och där avgjorde backen Fredrik Lovén efter snyggt förarbete av Jesper Sojé. Därmed fastställdes slutresultatet till 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0) och tränaren Robert Kimby var nöjd med resultatet, sett till hur matchen gestaltade sig på slutet.

Väldigt skönt att vi kan vicka tillbaka efter att ha tappat kommandot. Jäkligt viktigt med två poäng, stor skillnad jämfört med bara en i den här serien.

ESK inledde starkast och Viktor Ehn prickade stolpen i fjärde minuten. Det var dock Kumla som inledde målgörandet i Bahcohallen och det efter 5:10.

Foto: Kent Lundqvist

Drygt tio  minuter senare kom kvitteringen. Duktige backen Andreas Sojé serverade elegant ett friläge till återvändande Jesper Bärgård som distinkt satte pucken i nät.

Foto: Kent Lundqvist

Perioden präglades annars av högt tempo och böljande spel med chanser åt båda håll. Första halvan av mittronden gick sedan klart till ESK som där svarade för en mindre urladdning. Först skickade Jesper Sojé mycket snyggt in 2-1 i nättaket efter 4:55 och knappa minuten dundrade lagkaptenen Andreas Lindquist in 3-1.

Foto: Kent Lundqvist

Kumla var i det läget klart svajiga och kom undan med blotta förskräckelsen i boxplay lite senare. När ESK sedan fick spela med en man mindre gjorde man det övertygande och var sedan ett stolpskott från 4-1 då Jesper Bärgård avlossade bössan. Ett hemmamål hängde onekligen i luften men det var i stället gästerna som svarade för kampens nästa nätrassel efter 13:51. Överraskande i det läget.

Foto: Kent Lundqvist

När vi har 3-1 och ett klart grepp ska vi inte tappa skärpan. Vi måste kunna gå för fler mål utan att för den skull tumma på noggrannheten, tycker Kimby.

Reduceringsmålet gav helt klart Kumla energi och man tog över kommandot mot slutet av perioden samtidigt som ESK tappade flytet i spelet. Man fick dock en gyllene chans att ta tillbaka initiativet i spel fem mot tre direkt i tredje perioden. Effektiviteten lyste emellertid med sin frånvaro och matchen stod sedan och vägde med tio minuter kvar på klockan. Mer Kumla på slutet och efter 12:49 var det kvitterat. 

Foto: Kent Lundqvist

Vi var inte alls tillfreds  med hur det utvecklade sig i tredje perioden, säger ESK-tränaren.

När ESK lite senare drog på sig en utvisning var man illa ute men klarade knipan och matchen gick till förlängning. Där drog hemmalaget längsta strået och säkrade en viktig bonuspoäng.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi höll inte samma nivå som i de första två matcherna, var inte konsekventa i spelet den här gången. Ser ändå starka ut i grunderna och det ju inte varje dag vi gör fyra mål, avslutar Robert Kimby.

Enköpings SK-Kumla HC 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0)

Mål: 0-1 (5:10) Robin Andersson, 1-1 (15:53) Jesper Bärgård, 2-1 (24:58) Jesper Sojé, 3-1 (25:53) Andreas Lindquist, 3-2 (33:51) Daniel Lindberg, 3-3 (52:49) Simon Arrhén, 4-3 (62:16) Fredrik Lovén.

Skott: 29-30

Utvisningar; ESK: 2×2 min. Kumla: 4×2 min.

Publik: 153

Spelarbetyg; ESK


Jesper Sojé   


Andreas Sojé   


Viktor Ehn

Övriga matcher & tabell >>>

 

 

Lämna ett svar