ESK tog en efterlängtad viktoria!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey J18 som spela bra i flera matcher i rad fick äntligen utdelning och vann med 4-3 (0-1,3-1,1-1) hemma mot Spånga IS.

– Skönt med en seger och vi gör det bra i spelet genom alla femmorna, berömmer tränare Mattias Andersson.

Det blev seger men lite onödigt spännande. I den första perioden så startar ESK sin vana trogen lite trevande innan man trampade igång och fick fart på spelet. Hemmalaget vaskar fram ett par heta chanser att ta ledningen och det framför allt genom duon Edwin Wiklund och Lukas Nordlander som oroar gästernas defensiv i stort sett varje byte.

Trots det så är det gästande Spånga som tar ledningen i matchen. Efter en tekning till vänster om hemmalagets målvakt – Daniel Brannebo så lyckas Philip Wallgren-Sala trycka in 0-1 ur liten vinkel. ESK skakar av sig målet och sätter avslutningsvis ett jättetryck på gästernas mål och har under sista minuten en trippelchans som Filip Jägrén räddar.

ESK rivstartar den andra perioden och redan efter 29 sekunder så sätter Wiklund ett bra spel till Nordlander men Jägrén gör en svettig räddning. På den efterföljande tekning så kommer ändå 1-1, det är Kevin Nilsson som knäpper in pucken bakom Jägrén.

Ganska omgående så får ESK chansen att spela fem mot fyra och då tar hemmalaget betalt, Alfons Lindblad hittar Nordlander som trycker in 2-1. ESK har ett bastant grepp om matchen, men drar på sig en onödig utvisning direkt och det kostar. Skott från blå som Brannebo räddar men returen kan Linus Karlsson raka i mål till 2-2.

Svaret låter inte vänta, knappa två minuter senare så trampar Wiklund loss på vänsterkanten och trollar sig igenom neutralzon och in i offensiv där han får på ett bra avslut som går i mål till 3-2. Att det bara är ledning med ett mål inför den tredje och sista perioden är något Spånga skall vara mycket nöjda med.

ESK utökar sin ledning ganska omgående i sista perioden där Timothy Litewood hittar Kevin Nilsson och han är skoningslös när gör 4-2 ifrån slottet. ESK ligger på för mer och matchen känns över och frågan är hur mycket hemmalaget skall vinna med? Så blir det inte, Spånga kan istället reducera till 3-4 i spel fem mot fyra genom Oskar Classon i spel fem mot fyra. Utvisningar är också nära att kosta hemmalaget segern då man får spela fyra mot sex i slutet när Spånga tar ut sin målvakt, men ESK klara ut det hela och vinner rättvist.

– Ja, vi tar fortsatt för många onödiga utvisningar för att jag skall vara helt nöjd. I spelet fem mot fem är vi det bättre laget och känslan är att vi vinner rättvist, summerar Mattias.

ESK Hockey – Spånga IS 3-4 (0-1,3-1,1-1)
Skott: 42-22 (18-10, 14-8,10-4)

Målskyttar ESK: Kevin Nilsson, Lukas Nordlander, Edvin Wiklund, Kevin Nilsson.

Utvisningar: 28 (4:16:8) – 14 (2:4:8)

Publik: 58

Spelarbetyg ESK:


Edvin Wiklund


Lukas Nordlander


Hugo Lindqvist

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar