ESK tog en efterlängtad viktoria!

Daniel Andersson målskytt & matchhjälte. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey stod för en mäktig prestation och insats när man fällde topplaget Huddinge IK hemma i Bahcohallen.

– Viktiga poäng och viktigt kvitto känslomässigt för killarna att ta den här vinsten, konstaterar en nöjd ESK-tränare Robert Kimby.

Men det startade illa för hemmalaget då gästande HIK tog ledningen med 1-0 genom Oliver Kandergård redan efter 1,59 spelat av matchen.

Foto: Kent Lundqvist

Men ESK jobbade sig in i den här matchen och efter 2,30 spelat så har Niklas Rigelius ett jätteläge framspelad av Daniel Andersson, men han får inte träff på pucken med öppet mål, vilket är signifikativt för ESK över en lång tid att inte kunna sätta sina heta chanser.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen böljar nu och båda lagen lyckas bra med att hålla motståndarna borta från sin egen målbur. Men med 13,10 spelat så får hemmalagets Tobias Smids ett friläge, men skjuter utanför. ESK skulle också i slutskedet av perioden vaska fram en dubbelchans att kvittera då Douglas Alenbring störtar fram från sin backplats, men gästerna målvakt Daniel Fahlström gör en strålande dubbelparad.

Foto: Kent Lundqvist

Smolk i bägaren var att ESK under den avslutande delen av perioden får ytterligare en spelare på skadelistan – Ludwig Ahlin.

Foto: Kent Lundqvist

– Jag fick en spelare över mitt knä och det känns inget bra alls just nu, berättar Ahlin.

ESK startar mellanakten riktigt vasst och skapar en handfull chanser där Jesper Bärgård styr farligt, Smids har en jättechans framför mål, men 0-1 kvarstår med halva perioden spelad.

Foto: Kent Lundqvist

Då skapar gästerna en av få heta chanser i perioden då en friställd Felix Fjällkeborn avslutar bra, men hemmalagets keeper Simon S:t Cyr visar varför han är en av seriens bästa målvakter när han räddar.

Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter att sätta tryck på HIK och det skulle äntligen komma en utdelning. I spel fem mot fyra så skickar Hampus Wallin upp en projektil otagbart i krysset till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen av perioden går till gästerna som får chansen att spela både fem mot fyra och fyra mot tre där hemmalaget visar prov på bra boxplay och 1-1 står sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden så ställer HIK om farligt direkt och kommer i en 3 mot 2 situation där Alexander Sunnefors avslutar precis utanför S:t cyrs vänstra stolpe.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen håller fortsatt en mycket bra nivå och det är mycket bra spel av båda lagen som verkligen går för seger. Det är dock svårt för lagen att ta sig fram till de där riktigt heta målchanserna.

Foto: Kent Lundqvist

Med 13,14 spelat av perioden så kommer ESK i ett anfall som slutar med att Fredrik Juhlin kastar in en puck på mål och där står Daniel Andersson och styr in en myra i mål till 2-1 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

HIK jagar sedan en kvittering, men det är ESK som vaskar fram de hetare chanserna och monterar ned allt som kommer från gästernas offensiv. I slutskedet så har också Bärgård en dubbelchans att stänga matchen, men Fahlström räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen av matchen blir en smula dramatisk trots att hemmalaget spelar fem mot fyra där men slår en riktig ”indianare” som så är gör att gästerna får ett friläge, men ett uppoffrande spel gör att chansen försvinner och ESK vinner en mycket bra match.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi gör mycket som är rätt där ute ikväll och det som avgör är att vi är trygga i spelet med och utan puck i egen zon samt att vi orkar hålla pressen högt. Sett över 60 minuter så är killarna verkligen värda den här segern och det kommer lägligt, summerar ESK-tränaren.

ESK Hockey – Huddinge IK 2-1 (0-1,1-0,1-0)

Skott: 35-37(10-14,13-11,12-12)

Målen,
Period 1: 0-1 (01:59) Oliver Kandergård.
Period 2: 1-1 (33:18) Hampus Wallin.
Period 3: 2-1 (53:14) Daniel Andersson.

Utvisningar: 16 (6:6:4) – 20 (4:10:6)
Publik: 280

Spelarbetyg ESK:

Daniel Andersson


Jesper Sojé/Andreas Lindqvist

Simon S:t Cyr

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar