ESK tog en bra poäng i Hudiksvall.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK jobbade sig tillbaka och tog 1 poäng av seriesuveränen Hudiksvalls HC i Hockeyettan.

Det blev som väntat en tight match från start med två lag som spelar bra defensivt och gör det svårt att etablera något offensivt.  Det skulle dröja till det var 12,27 spelat då Hampus Wallin har matchens första egentliga chans, men hemmalaget burväktare för kvällen – Andreas Bosson räddar. Ordinarie Magnus Åkerlund fick utgå med magsjuka efter uppvärmningen.

Där och då tippar matchen över till ESK som nu är laget som etablerar i det offensiva spelet, men trots att man får chansen att spela fem mot fyra i slutskedet så blir det inte mer än ett par skott i behagliga vinklar för Bosson vilket gör att perioden slutar 0-0.

Foto: Kent Lundqvist

ESK startar trevande i den andra perioden och drar på sig en utvisning med 2,02 spelat och det skulle komma att kosta. Simon Löf får två chanser att skjuta in sig på innan han med det tredje avslutet prickar rätt och ger hemmalaget ledningen med 1-0 2,48 in i perioden.

Med 5,50 spelat så vaskar ESK fram ett läge då man vinner puck i offensiv zon men avslutet av Adam Lidström räddas av Bosson. Spelet vänder och hemmalaget skapar en riktigt bra chans i slottet för Elfsberg som ESK-Keepern Pontus Hagman räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Omgående så etablerar ESK bra tryck och det gör att hemmalaget drar på sig en utvisning med 7,52 spelat av mellanakten. Wilmer Lindblad har direkt ett farligt avslut som Bosson räddar. ESK spelar mycket bra spela av ESK men Bosson är omutbar just nu och hemmalaget behåller sin ledning.

ESK skulle dock få en ny chans i spel fem mot fyra med 12,58 spelat av perioden. ESK trycker på och Hampus Wallin kommer till avslut och en farlig styrning av Daniel Andersson, men Bosson – igen. HHC drar på sig en ny utvisning och spel fem mot tre i 18 sekunder.

Den blir dock mållös och det blir sedan fortsatt spel fem mot fyra för ESK och då kommer istället en kontring och hemmalagets Patrik Elfsberg gör sitt 12:e mål för säsongen vilket ger 2-0. ESK lyckas skapa en bra chans att reducera innan periodvilan på en omställning där Jesper Bärgård hittar en friställd Andersson, men avslutet räddas av Bosson.

Foto: Kent Lundqvist

Efter en tight och chans fattig inledning av den tredje perioden åker hemmalaget på en 2+2 med 6,16 spelat och ESK får nu chansen att göra match av detta. Det startar bra där ESK skapar en tre mot etta men Bosson räddar Mattias Johansson avslut.  Spelet hackar betänkligt för ESK och man släpper dessutom till ett jätteläge för hemmalaget, men Hagman räddar.

Det blir sedan ett spelavbrott då linjemannen hävdar att ESK är sex spelare på isen, men det tar man sedan bort och fortsatt spel fem mot fyra för ESK. De första två minuterna är precis över och då tar Hampus Wallin ett skott som går utanför och påpassligt fångar Niklas Rigelius upp en sargstuds och pillar in den så viktiga reduceringen till 1-2 med 8,36 spelat.

ESK fortsatte att jaga vidare och efter förtjänstfullt förarbete av Daniel Andersson och Jesper Bärgård i offensiv zon hamnar pucken hos Almtunalånet- Ludvig Wallin i slottet och hans avslut styrs en smula turligt i mål till 2-2 via en täckande klubba. Likaläge var dock ingalunda orättvist sett till spelet över hela matchtiden.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen av perioden blir oavkortat en kamp om att försvara och ligga rätt där inget av lagen egentligen lyckas skapa någon kvalificerad målchans. Det gör att ESK blir första laget att ta poäng i Glysishallen så här långt i grundserien av Hockeyettan samtidigt som hemmalaget säkrat seriesegern med fyra omgångar kvar att spela.

Vilket lag som skulle få med sig bonuspoängen fick avgöras på overtime. ESK är laget som går på offensiven och Bärgård har en bra chans men Bosson räddar och spelet vänder och Henrik Marklund får ett friläge och avgör när han sätter 3-2.

– Det var en jämn match. Vi är nöjd med vår prestation över 60 minuter och att vi balanserar det bra mellan att spela safe och hitta spel. Starkt att komma tillbaka i tredje, vi får två ganska turliga mål men jag tycker vi förtjänade studsarna efter bra spel i andra, menar ESK-tränaren Robert Kimby.

– Vi gjorde det bra i boxplay och det var en tajt tillställning. Enköping är absolut ett av de bästa lagen i den här serien och egentligen är det konstigt att de inte ligger högre upp i tabellen, säger  HHC:s assisterande tränare – Magnus Nilsson på klubbens hemsida.

Hudiksvalls HC – ESK Hockey 3-2 (0-0,2-0,0-2,1-0)

Skott: 25-23 (5-5,10-13,9-5,1-0)

Målen,
Period 1: X
Period 2: 1-0 (22:48) Simon Löf, 2-0 (36:13) Patrik Elfsberg.
Period 3: 2-1 (48:36) Niklas Rigelius, 2-2 (51:20) Ludwig Wallin.
Period 4: 3-2 (60:35) Henrik Marklund.

PIM: 12 (2:6:4:0) – 2 (0:2:0:0)
Publik: 856

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar