ESK tog chansen!

ESK flyger fram just nu i serien. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey tog chansen att hänga på i toppen av ATG Hockeyettan genom att ta sin fjärde raka seger borta mot tabellettan Strömsbro IF.

Det blir en öppen inledning på matchen där ESK genom Dennis Näslund har första chansen tidigt efter att hemmalagets burväktare – John Morelius slarvat med puck bakom egen kasse, men SIF reder ut det och kan istället ganska omgående göra 1-0 genom Viktor Svensson med 3,31 spelat av matchen.

ESK skulle dock svara ganska omgående då Kevin Lidström får ett jätteläge i slottet som han förvaltar till 1-1. Efter det så blir det ganska böljande spel, men avslutningen av perioden går klart till ESK. Daniel Andersson har ett jätteläge som Morelius räddar, det är puck i målramen två gånger om och Niklas Rigelius har ett jätteläge innan Alexander Starck med 42 sekunder kvar att spela av perioden gör 1-2.

– Inget skön spel. Vi får med oss 2-1 in i första pausen. Vilket är helt rättvist i mina ögon, menar ESK-tränaren Christian Nordenberg.

Det blir en ganska stark inledning för hemmalaget i hemmalaget som tidigt har en puck i ribban av Joakim Axman. Sedan drar ESK på sig en hög med utvisningar och spelar ett tag tre mot fem, men när Ludwig Ahlin kommer in för spel fyra mot fem får han en jättechans som Morelius räddar. Ganska omgående gör ESK-keepern Pontus Hagman en av många strålande räddningar.

ESK får efter det tag i spelet igen när laget är fulltaliga. Då kommer också utdelning på hårt jobb. Tekning i offensiv zon och pucken till en stekhet Kevin Lidström som dunkar in sitt andra mål i matchen vilket betyder 1-3 med 11,38 spelat av perioden. Det skulle dock bli hemmalaget som skulle få sista ordet i perioden då den före detta ESK-spelaren Viktor Ehn reducerar till 2-3, ett resultat ESK får vara nöjda med sett till matchbilden i perioden.

– I andra perioden får vi i stort sett lira halva perioden i numerärt underläge. Ett bra PK och Hagge på tå räddar oss i en period där vi inte kuggar i och tar lite för riskfyllda beslut. Vi får ändå med oss en ledning in i paus. I pausen reder vi ut saker och ting och i tredje kontrollerar vi matchen.

Det tredje och sista perioden skulle bli tight och snål. Det var ett jagande hemmalag mot ett stort defensivt spel av ESK och Hagman i kassen. Tiden rann iväg för SIF som tillslut är tvungna att ta ut sin målvakt för att chansa på spel sex mot fem i slutskedet och då fastställer Robin Nilsson slutresultatet till 2-4 vilket gör att ESK tar sin fjärde raka seger och är nu i allra högsta grad med och slåss om seriesegern.

– Det som avgör är vårt hjärta! Hela laget är med och bidrar och vi gör det tillsammans. Extra plus till Hagman i mål, avslutar Nordenberg.

Strömsbro IF – Enköpings SK 2-4 (1-2,1-1,0-1)

Skott: 42-33 (9-12,21-11,12-10)

Målen,
Period 1: 1-0 (03:31) Viktor Svensson, 1-1 (05:20) Kevin Lidström, 1-2 (19:18) Alexander Starck.
Period 2: 1-3 (31:38) Kevin Lidström, 2-3 (37:12) Viktor Ehn.
Period 3: 2-4 (58:41) Robin Nilsson.

PIM:  (0:0:0) –  (2:6:0)
Publik: 121

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar