ESK tog chansen!

Foto: Kent Lundqvist

Herrtrean: ESK hänger på i toppen men får hoppas på andras resultat i jakten på en kvalplats.

I den så viktiga bortamatchen mot BKV Norrtälje svarade ESK för en bra insats och prestation. Efter en mållös första halva av matchen så lossnade matchen.

– Vi är påställda i första halvlek och tålamodet i vårt arbetssätt lönar sig i andra då målen trillar in. Vi har ett bra presspel och lyckas ofta vinna boll tidigt. Därifrån äger vi mycket boll och slår gång på gång ut Norrtäljes lagdelar, säger ESK-tränaren Henrik Norrström.

Med knappa timmen spelad slår Panin Boakye en perfekt frispark in i oxen där mittbacken Johan Lindgren kommer som skjuten ur en kanon och språngnickar in 0-1 i krysset.

Det gav effekt kan man säga för bara minuter senare så kommer 0-2. En bra slagen högerhörna nickas i ribban av Joel Bernhardsson och en andraboll landar hos Marcus Ytter som borrar upp bollen i taket bakom en chanslös hemmakeeper.

Det stannade inte där. Innan slutsignalen så fick publiken se ett klassmål av ESK. Kakra boakye fastställer slutresultat till 0-3 och en kvalplatschans lever vidare.

Tycker vi gör en riktigt bra prestation där vi mer eller mindre nöter ner motståndet.  Mohammed Ibrahim är bäst på plan och bröderna Boakye är ett konstant hot med boll. Därtill är mittlåset med Johan Lindgren och Joel Bernhardsson så gott som prickfria. Våra chanser till kval är väl inte jättestora, men nu har vi givit oss själva ett hopp om att Vaksala slår Viggbyholm på söndag. Vore ju väldigt kul om kval-chansen verkligen lever en vecka till, avslutar ESK-tränaren.


BKV Norrtälje – Enköpings SK 0-3 (0-0)

Målen, 0-1 (59) Johan Lidgren, 0-2 (67) Marcus Ytter, 0-3 (87) Kakra Boakye.

Gula Kort: 0-2
Publik: 129

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar