ESK tog chansen!

Bild: Kent Lundqvist

Herrtrean: Drömmen om en kvalplats lever för ESK som jagar en kvalplats spelar idag vann borta mot topplaget Spånga.

ESK svarade för en gedigen insats och prestation borta mot tabelltvåan Spånga.

– Vi gör en, till stora delar, väldigt bra och solid prestation, menar ESK-tränaren Henrik Norrström.

Det var en tillknäppt första halva av matchen där ändå ESK är närmast ett mål inledningsvis när Markus Ytter trycker bollen i stolpen.

Det skulle till slut komma ett mål och då precis innan halvtidsvilan. På en hörna så skapar ESK ett bra läge där Alexander Persson Njie svarar för ett konststycke när han gör 0-1.

Det var ett resultat som skulle stå sig till knappa timmen var spelad. Det är Panin Boakye som gör 0-2 och greppet var kopplat.

Hemmalaget jagade för att få förnyad kontakt, men ett gediget försvars och målvaktsspel ser till att hemmalaget inte kommer närmare än ett tröstmål på stopptid.

– Det är egentligen bara sista 10 minuterna som Spånga hotar oss, då de går lite hårdare med spelare i offensiven. Fram till dess kontrollerar vi matchen och grunden läggs i den defensiv vi sätter på plats, från Gustav Persson i mål till Patrick Lundemo längst fram, berömmer Norrström som avslutar:

– Många gör bra saker, och för att nämna några kan Eric Johansson, centrala mittfältsparet Alexander Njie/Mohammed Ibrahim och rörlige Panin Boakye lyftas lite extra. En oerhört skön och stabil seger!


Spånga IS vs Enköpings SK 1-2 (0-1)

Målskyttar ESK: Alexander Persson Njie, Panin Boakye.

Gula Kort: 1-2
Publik: 66

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar