ESK tog chansen!

Foto: Kent Lundqvist

AllEttan: En stark insats och prestation av ESK hemma mot Östersunds IK bäddar för en rafflande avslutning på serien.

Det var en på förhand lite av en ödesmatch för ESK hemma mot ÖIF. Det stod länge och vägde fram och tillbaka, men med dryga halva första perioden spelad så tar hemmalaget ledningen. Det är Johan Eek som håller sig framme och gör 1-0 med 12,51 spelat.

ESK är sedan illa ute då man drar på sig två utvisningar där gästerna får chansen att spela både fem mot fyra och fem mot tre i 1,31 sekunder, men hemmalaget reder ut det hela och får med sig en ledning in i periodvilan.

I slutskedet av första perioden drar ÖIF på sig en utvisning och med tre sekunder kvar av den så kan Daniel Andersson påpassligt trycka in 2-0 för ESK och då är det bara 1,42 spelat av den andra perioden.

Det var ett resultat som stod sig in i periodvilan och nu återstod 20 mycket spännande minuter för ESK som högst troligt är tvungna att vinna för att kunna ta en plats i playoff.

ESK spelar smart av tid i den tredje perioden och får också under den första halvan chansen två gånger om att punktera matchen då man spelar fem mot fyra, men den chansen tar inte hemmalaget.

Avslutningen blir såklart spännande. Gästerna tar till slut ut sin målvakt i jakten på kontakt, men ESK håller sig kalla och tar tre viktiga poäng i jakten på en plats i playoff.ESK Hockey – Östersunds IK 2-0 (1-0,1-0,0-0)

Skott: 26-28 (8-11,9-9,9-8)

Period 1: 1-0 (12:51) Johan Eek.
Period 2: 2-0 (21:42) Daniel Andersson.
Period 3: X

PIM: 6 (4:0:2) – 32 (4:0:28)

Lämna ett svar