ESK tar ett omtag!

Henrik Norrström. Foto: Kent Lundqvist

Fotboll: En trist säsong är avslutad och nu tar ESK ett omtag med förnyat förtroende för tränare Henrik Norrström.

– Målsättningen är att hitta tillbaka till en ESK kultur med hjälp av några av de tidigare spelarna från året som varit, men även med en blandning av det unga ESK. Vi har en väldigt bra ungdomsverksamhet och nu äntligen så kan vi börja skörda från den. Resultatmässigt så har vi ingen målsättning, berättar Ordförande Pelle Johansson.

I omtaget så stod det klart i veckan att den skall ledas av Henrik Norrström som ser ljust på uppdraget och framtiden.

– Efter det snöpliga slutet på förra säsongen och en kortare tid för utvärdering och analys börjar så klart tankarna riktas mot framtiden. När så ESK’s ordförande Pelle Johansson presenterade klubbens syn på framtiden, där en nystart med utveckling och ett långsiktigt tänk är i fokus, kändes det genast väldigt intressant, berättar Norrström.

Hur ser ditt uppdrag ut och vad gjorde att intressant blev till ett faktiskt beslut?

– När det så blev ett erbjudande som gick att kombinera med både jobb och familj landade jag ganska snabbt i ett ja. Blir oerhört spännande att vara med och försöka ta ESK tillbaka uppåt i seriesystemet, även om det finns en rejäl portion tålamod gällande resultaten, menar Norrström.

Hur ser du på nuläget och framtiden med det material och den ambition som finns i klubben?

– ESK Ungdom har de senaste åren arbetat väldigt bra och jag tror det kommer finnas gott om yngre spelare som förhoppningsvis kan ta klivet upp i vår seniorverksamhet de kommande åren. I dagsläget har vi 12 spelare klara för kommande säsong och pusslet med att fylla platser upp till 18+2 (mv) är i full gång, även om vi inte kommer stressa fram en trupp. Vi söker spelare som är sugna på att utvecklas och som verkligen ställer upp på rådande premisser, avslutar ESK-tränaren.

Ledarteamet som kommer att managera ESK kommande säsong är:

Tränare: Henrik Norrström, Johan Slättman och Marcus Karlsson,
Övriga: Conrad Lindström (fys), Henrik Johansson (målvakter), Kari Lappalainen (lagledare), Peter Holst (kiropraktor), Kasper Bernhardsson (mental-tränare), Janne Svedman (material) och Tommy Karlsson (videoanalys).

Följande lag ställs ESK emot s2022:

BKV Norrtälje, Bollstanäs SK, FC Arlanda, Gamla Upsala SK, Procyon BK, Rådmansö SK, Spånga IS FF, Sundbybergs IK, Strömsberg IF, Vaksala SK och Viggbyholms IF FF.

Träningsmatcher som nu är inplanerade för ESK:

26/2 ESK- IK Viljan, 14.00, Korsängen
6/3 ESK-Värmbol, 14.00, Korsängen
12/3 ESK- Trosa Vagnhärad, 14.00, Korsängen
19/3 IFK Kumla – ESK, 14.00, bortaplan
26/3 IFK Eskilstuna – ESK, 14.00, bortaplan

Lämna ett svar