ESK tappar & lånar ut!

Robin Nilsson klar för Almtuna IS. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey tappar en av sina etablerade spelare och lånar ut en annan till Allsvenska Almutuna IS.

– Det är med glädje och stolthet jag meddelar att vår back Robin Nilsson får chansen i HockeyAllsvenskan med Almtuna, berättar sportchefen Christian Nordenberg,

Avtalet gäller för 2 matcher där Robin kommer att spela mot Björklöven och hans egen moderklubb Västerås kommande vecka.

– Detta är ett kvitto på att vi utvecklar våra spelare åt rätt håll och att du som spelare faktiskt har chansen i högre ligor om du väljer spel i Enköpings SK.

Under hösten har ett samarbete med Almtuna satt sina grunder och nu får alltså ESK chansen att ge tillbaka vilket bara speglar hur viktigt det är med samarbete över gränser.

– Vi önskar Robin och Almtuna lycka till! Robin är tillbaka hos oss efter veckan i Almtuna och kommer vara redo med vår grönsvarta tröja när AllEttan drar igång, avslutar Nordenberg.

Det står också klart att ESK tappar en av sina mer etablerade spelare som flyttar till Boden. Av familjeskäl lämnar Simon Cederborg Nilsson Enköping. Om det blir spel med Boden är dock inte klart.

– Det kommer bli svårt om inte omöjligt att ersätta Simon. Det finns inte många så färdiga spelare på den här nivån som han, men vi skall titta på lösningar såklart och respekterar och först¨år hans beslut att flytta, säger ESK-tränaren Robert Kimby.

 

Lämna ett svar