ESK tappade poäng!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey snuvade sig själva på full pott hemma mot Segeltorps IF i ATG Hockeyettan.

– Vi var inte redo från start och ett par olyckliga beslut på vägen kostar oss segern, medger ESK-tränaren Johan Jonsson.

Det kan man lugnt säga då ESK bjöd på den första perioden. Redan efter 2,49 ger Glenn Guttelvik bort pucken i egen zon till en fristående Alexander Tärnström som trycker in 0-1 bakom hemmakeepern-Pontus Hagman.

Efter det så blir det en liten uppryckning och Robin Nilsson friställer Zebastian Bodini Schmitt med dryga fem minuter spelat, men avslutet går utanför. Istället så drar ESK på sig en utvisning och då gör hemmalaget ett katastrofbyte som kostar 0-2 genom Sören Dietz Larsen.

– En bedrövlig period där vi inte alls kommer upp i den nivå i spelet som vi vill och kan vara på, men vi har ett bra snack inför den andra perioden, berättar Jonsson.

Det ger omgående resultat då ESK kommer ut som ett nytt lag och sätter nu pucken djupt på SIF som får det jobbigt. Reda efter 50 sekunder har Hampus Wallin en jättechans i spel fem mot fyra, men gästernas målvakt – Victor Öjdal räddar.

ESK öser sedan på och sätter ett elakt tryck på gästerna och tillslut ringer det. Det är Tobias Smids som snyggt hittar en fristående Adam Lidström mitt i slottet och han trycker in reduceringen till 1-2. Omgående så svarar dock SIF med att sticka upp och bjuds på två jättechanser, men hemmalagets bäste spelare för kvällen – Hagman räddar två gånger om.

ESK samlar sig och tar över matchen igen. Med ett magiskt uppspel friställer William Kaijser Dennis Näslund, men avslutet går rakt i magen på Öjdal. ESK radar nu upp målchanser och tillslut kommer också kvitteringen. Det är Robin Nilsson som kastar en puck på mål från sin backplats och på returen rakar Daniel Andersson in kvitteringen till 2-2.

Klart grepp om matchen och händelserna för ESK, men då händer något. Kaijser drar på sig en utvisning med 11,11 spelat av perioden och spelet tippar över rejält till gästerna som kommer i våg efter våg och nu är det Hagman som räddar hemmalaget från underläge med en hel räcka med högoktaniga räddningar.

I slutskedet av perioden så drar SIF på sig en frustrationsutvisning och ESK tar sig ur greppet och kan gå till periodvila med 2-2.

Den tredje och sista perioden blir helt jämn. Gästernas Johannes Yucel fångar upp ett pucktapp av ESK i egen zon och prickar insidan av stolpen och ut igen. Spelet vänder och hemvändaren och lånet från Vita Hästen – Wilmer Lindblad spelar bra och hittar en fristående Hampus Wallin som dock inte lyckas överlista Öjdal.

Ganska omgående så får vi se ESK ta ledningen i matchen och det efter ett ruggigt bra jobb av Niklas Rigelius som står får en offensiv puckstöld och det hela renderar i att Ludwig Wallin snyggt droppar pucken till Lindblad som är klinisk i avslutet är han trycker upp 3-2 i krysset.

– Wilmer gör en rakt igenom bra match och vi hoppas på att det kan bli ett längre lån än som det är sagt med igår och ikväll, säger Jonsson.

ESK har sedan full koll på händelserna och det är närmare utökad ledning för hemmalaget än att det luktar kvittering. Då med 1,15 kvar lyfter SIF ut sin målvakt och spelar sex mot fem.

ESK lyckas blocka skott genom Näslund som också förtjänstfullt jobbar ner pucken djupt i offensiv zon, men han är tyvärr inte ensam i hemmalaget att ta sig upp djupt på isen, vilket är fullständigt horribelt. SIF tar sig ut med pucken och då finns det hav av is att komma i en kontring där Robin Carneholm en smula turligt får med sig pucken och kan kvittera till 3-3.

I övertidsspelet så skall bara ESK avgöra sett till spelet och chanserna. Hemmalaget skapar hela fem kvalificerade målchanser i spel 3 mot 3 och 4 mot 3, men lyckas inte överlista Öjdal. Matchen till lotteriavdelningen med straffar där gästerna är starkast och vinner med 4-3.

– Surt såklart att tappa poäng även om en poäng ändå kan komma att bli viktig framöver. Det är bra i 45 minuter av spelet och visst skall vi avgöra den här matchen, konstaterar ESK-coachen Johan Jonsson.

Enköpings SK – Segeltorps IF 3-4 (0-2,2-0,1-1,0-0,0-1)

Skott: 33-38 (10-9,9-15,8-13,6-0,0-1)

Målen,
Period 1: 0-1 (02:49) Alexander Tärnström, 0-2 (10:27) Sören Dietz Larsen.
Period 2: 1-1 (24:46) Adam Lidström, 2-2 (28:23) Daniel Andersson.
Period 3: 3-2 (52:27) Wilmer Lindblad, 3-3 (59:02) Robin Carneholm.
GWS: 3-4 Johannes Yucel.

Utvisningsminuter, ESK: 3x2min – SIF: 8x2min
Publik: 226

Spelarbetyg ESK:


Pontus Hagman


Daniel Andersson


Niklas Rigelius/Wilmer Lindblad

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar