ESK tappade klar ledning – igen!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey J18 tappade återigen en tillsynes klar ledning i Allettan hemma mot IFK Österåker.

ESK startar hemmamatchen mot IFK trevande och får också se gästernas Isac Strömberg göra 0-1 med 3,37 spelat efter en snabb omställning.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så åker hemmalaget på en utvisning och det är uppförsbacke. Men den klarar hemmalaget ut ganska bra och vaskar också fram den bästa chansen då Ludvig Siljesvärd tar sig i läge, men gästernas burväktare – Jack Viklund räddar.

Foto: Kent Lundqvist

I svansen på det Boxplay så kommer Emil Flodin helt fri med Viklund som svarar för en ny vass räddning. Det är ESK som så sakteliga tar över matchen och med 10,41 spelat så är det kvitterat. Det är Fredrik Blomberg som solo tar sig igenom och trycker upp pucken i taket till 1-1 bakom Viklund.

Foto: Kent Lundqvist

IFK får sedan chansen att ta sig in i matchen igen då ESK drar på sig en ny utvisning, men då är det istället hemmalaget som gör mål. En läcker lyftning av Tim Almgren mellan IFK backarna hittar fram till en friställd Max Larsson som i spel fyra mot fem gör 2-1 vilket står sig in i periodvilan.

Foto: Kent Lundqvist

Bortsett från de första två minuterna i mellanakten som ESK spelar fem mot fyra så är det IFK som absolut är piggast och spelar bäst. Det kostar ESK två utvisningar och ett massivt tryck mot hemmakeepern Martin Örtengren.

Foto: Kent Lundqvist

ESK håller dock emot och till slut är det gästerna som tvingas ta en utvisning då hemmalaget kontrar. När ESK sedan är fulltaliga så har Almgren ett avslut via Viklund i ribban och ut igen. Det hela slutar med ytterligare en utvisning på IFK och spel fem mot tre. Det var dock inget som hemmalagets straffade.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa 13 minuter spelat så hittar Tom Persson en friställd Johannes Eriksson, men Viklund räddar. Det blir sedan ett enda stort bombardemang mot Viklund som strider tappert. Till slut så kostar det dock en utvisning för gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

Det är dock inte hemmalagets bästa gren så här långt i matchen vilket gör att 2-1 står sig. Men det skulle det inte göra in i periodvilan då Max Öberg ur ingen vinkel alls hittar rätt bakom Viklund till 3-1 med ett snärtigt avslut.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får tidigt chansen att stänga matchen då gästerna drar på sig en ny utvisning med 1,30 spelat av den tredje och sista perioden. Men det fortsätter att grina illa för ESK i den spelformen och gästernas Niklas Olsson understryker det med att göra 2-3 i spel fyra mot fem. Samme Olsson svarar omgående för en puckstöld i spel fyra mot fyra och kvitterar till 3-3 vilket tvingar hemmalaget att ta en timeout.

Foto: Kent Lundqvist

ESK svarar dock omgående med att återta ledningen. Det är tekning och Almgren solo gör 4-3 med ett kliniskt avslut bara 13 sekunder senare. Det väckte tydligen ESK med den timeouten då man sätter full fart framåt och gör 5-3 genom Viktor Jakobsson.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna ger dock inte upp denna match och straffar ett dåligt uppspel och slarv av ESK. Det är Arvils Laugalis som friställd sprätter in 4-5 bakom Örtengren i ESK kassen och det var match igen.

Foto: Kent Lundqvist

Med 11,58 spelat är det mycket nära att ESK utökar sin ledning då Siljesvärd presterar och tar sig i läge, men Viklund räddar med besvär.

Foto: Kent Lundqvist

Istället är det gästerna som kan kvittera med 15,30 spelat av perioden. Det är först Gustavs Moruzs som har ett friläge och pucken i insidan av stolpen, men direkt så tar Arvils Laugalis hand om en retur och gör 5-5 i öppet mål.

Foto: Kent Lundqvist

Det stannar inte där -tyvärr! Hemmalaget går bort sig offensivt vilket bäddar för en kontring och friläge för gästerna där Niklas Olsson gör sitt tredje mål i matchen när han sätter 5-6 med 16,51 spelat av perioden.

ESK jagar sedan en kvittering och skapar också chanser. Men tar också ut sin målvakt för spel sex mot fem och lägger tryck mot gästernas mål. Men istället så är det gästerna som avgör då Niklas Olsson gör 5-7 i öppen kasse.

Foto: Kent Lundqvist

– Tyvärr så upprepar sig det hela med att vi inte spelar i 60 minuter utan bara 50 minuter och det räcker inte på den här nivån. Vi tappar organisationen och blir alldeles för stressade och nervösa i slutet. Skönt att vi nu får ett uppehåll och kan samla oss för fortsättningen och kan börja vinna matcher igen, säger ESK-tränaren Viktor Eriksson.

ESK – IFK Österåker 5-7 (2-1,1-0,2-5)

Skott: 45-41 (14-15,15-11,16-15)

Målen,
Period 1: 0-1 (03:37) Isac Strömberg, 1-1 (10:41) Fredrik Blomberg, 2-1 (16:30) Max Larsson.
Period 2: 3-1 (39:27) Max Öberg.
Period 3: 3-2 (42:13) Niklas Olsson, 3-3 (42:39) Niklas Olsson, 4-3 (42:52) Tim Almgren, 5-3 (44:48) Viktor Jakobsson, 5-4 (48:40) Arvils Laugalis, 5-5 (55:30) Arvils Laugalis, 5-6 (56:51) Niklas Olsson, 5-7 (59:50) Niklas Olsson.

PIM:  (4:4:4) –  (2:6:4)
Publik: 84

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar