ESK tabelltvåa i Allettan!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey J18 är tabelltvåa i Allettan efter att ha vunnit toppmötet hemma mot Ekerö/Skå IK.

– Bra match av oss och vi vinner rättvist mot serieledarna, konstaterar ESK-tränaren Mattias Andersson.

I den första perioden är det dock gästerna som är vassast och kan gå till periodvila i ledning med 1-0 efter att Filip Sundberg överlistat hemmakeepern Carl Philip Eliasson. Det var en ledning som ESK skulle kvittera omgående i mellanakten då Leo Krantz i svansen på ett powerplay gör 1-1.

ESK tar nu över kommandot i matchen och när Jakob Sivander gör 2-1 med 13,24 spelat av den andra perioden tvingas gästerna att ta en timeout. Det hjälpte föga för Ekerö hånger inte med nu och åker på utvisningar som kostar. I spel fem mot tre utökar Tim Almgren hemmaledningen till 3-1 och med 12 sekunder kvar att spela av mellanakten så gör Lukas Nordlander 4-1 i spel fem mot fyra.

När sedan Almgren gör sitt andra mål i matchen vilket gav 5-1 var det över. ESK kunde sedan kontrollera resterande av matchen som rycktes sönder en smula av utvisningar.

– Skå kom ut med jättebra fart i första. I andra och tredje tycker jag att vi är det klart bättre laget. I dom andra matcherna är det nästan bara förstakedjan som gjort målen, den här matchen är det andra, tredje och fjärde som gör dem! Kul. Tyvärr drar vi på oss för många tvåor, men boxplay funkar jättebra, summerar ESK-tränaren.

ESK Hockey – Ekerö/Skå IK 5-1 (0-1,4-0,1-0)

Skott: 31-31(9-12,13-8,9-11)

Målskyttar ESK: Tim Almgren 2, Jakob Sivander, Leo Krantz, Lukas Nordlander.

Utvisningar: 18 (6:4:8) – 16 (2:10:4)

Publik: 78

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar