ESK studsade tillbaka.

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey J20 vann toppmötet mot Hammarby IF hemma i Bahcohallen.

Tabellsexan-ESK som siktar på en plats i Allettan tog emot tabelltvåan Hammarby hemma i Bahcohallen.

– Ja vi siktar i första hand på att vara bland de 6 första som tar en plats i Allettan och sedan får vi se efter det, berättar ESK-tränaren Anton Virtanen.

Det blev en gaska böljande inledning på matchen där ESK inte riktigt fick ordning på spelet med puck, men kontrollerade i spelet utan puck.

Foto: Kent Lundqvist

Det gav en ganska händelsefattig första halva av perioden, trots att hemmalaget fick chansen att spela fem mot tre gav det ingen direkt hetta. Det blev för mycket transporthockey och för lite flytta puck.

Foto: Kent Lundqvist

Det fanns dock undantag och då var det allt som oftast tredjelinan med Albin Wallman, Kevin Nilsson som tillsammans med matchens kung – Arthur Andersson svarade för en kollektiv uppvisning med smarta och bra lösningar som resulterade i högoktaniga målchanser, men gästernas målvakt – Oskar Tördal svarade för en räcka vassa räddningar.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle falla ett mål i perioden och då var det hemmalagets August Sandell, som då och då blixtrade till under matchen med briljant teknik i spelet med puck, med 13,48 skulle det också resultera när han trollar sig igenom 4 Hammarbyare och sprätter in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

– En okey period, men vi behöver göra en del justeringar för att det skall lossna i spelet, menar ESK-tränaren.

Det blev lite av en märklig inledning på mellanakten. ESK drar på sig en utvisning redan efter 3 sekunder, Hammarby har problem med kulramen och drar på sig en utvisning med för många spelare på isen och 23 sekunder senare så är det 2-0 efter att Sandell ånyo svarat för en soloprestation.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av perioden är det oavkortat spel mol ett mål där ESK anförda av tredjelinan kom i våg efter våg av bra anfall och heta chanser. Hemmalaget har också två puckar till i mål, men båda blir bortdömda. När man sedan tittar på skotten i perioden så kan vi konstatera att någon hade lite otur när dem räknade?

Foto: Kent Lundqvist

Matchen skulle mer eller mindre punkteras tidigt i den tredje perioden då påpasslige Hugo Lindqvist svarade för en puckstöld i offensiv zon och tryckt in 3-0 bakom Tördal.

Foto: Kent Lundqvist

Resterande av matchen blev sönderryckt och riktigt skral på grund av en hel hög av utvisningar som vi kunder sluppit. Ett mål till skulle falla i matchen och det var matchens delikatess. I spel fem mot fyra fastställer gästernas poängkung – Isac Guve-Törling slutresultatet till 3-1 efter ett snyggt förarbete av Elis Swartling.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi få bättre ordning i den andra och tredje perioden, där spelar vi bra. Det handlade mest om att få vår 3:a att ligga högt och stänga deras kryssuppspel och att vi var bra i vår höga press utan puck som gav resultat i offensiv zon. Skönt att vi kan studsa tillbaka efter en svagare insats i förra omgången, när killarna är på den här nivån gällande inställningen till uppgiften så är det få lag som kan slå oss, avlsutar ESK-tränaren.

ESK – Hammarby IF 3-1 (1-0,1-0,1-1)

Skott: 34-23 (15-6,10-12,9-5)

Period 1: 1-0 (13:48) August Sandell.
Period 2: 2-0 (22:23) August Sandell.
Period 3: 3-0 (42:57) Hugo Lindqvist, 3-1 (51:38) Isac Guve-Törling.

PIM: 8 (0:4:4) – 53 (16:4:33)
Publik: 68

Spelarbetyg ESK:


Arthur Andersson


Kevin Nilsson/AlbinWallman


August Sandell

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar