ESK stod inte att känna igen.

Foto: Kent Lundqvist

Allettan: Ett blekt ESK i stort poängbehov stod inte alls att känna igen i måstematchen hemma mot Tegs SK.

Det kom att bli en match som öppnade svagt, blev sämre och slutade sämst, men ESK-tränaren Patrik Fagerlund var av en annan åsikt.

– Jag tycker att vi följer vår gameplan bra över lag idag. Vi vinner närkamper, vi jobbar tillsammans och gör det bra defensivt.

Den första perioden startar bra för hemmalaget som med ett av få lyckade uppspel lyckas friställa Jesper Cederberg, men gästernas burväktare – Arvid Stenmark räddar. Efter det så blir det ganska dålig hockey där lagen turades om att tappa puck i mittzon.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle dröja fram till det är dryga fem minuter kvar att spela av perioden innan nästa kvalificerade målchansen dök upp. ESK blixtrade till med ett magiskt uppspel som avslutas med att William Kaijser serverar Karl Sand ett jätteläge framför mål och det var 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle komma mer från ESK. Med en gnutta tur så fångar Elias Lindskog upp ett pucktapp av medspelare i slottet och trycker upp pucken i krysset med ett snärtigt avslut till 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

I den andra perioden så sjönk kvalitén ytterligare en nivå och nu är det gästerna som tar över. De vinner kampen vid sargen, kommer på alla lösa puckar och straffar hemmalagets minst sagt dåliga beslut på isen. Det skulle inte bara kosta en reducering – kvittering och ledning för TSK utan hela matchen.

Foto: Kent Lundqvist

– Det är några pucktapp på fel ställen som Teg utnyttjar och gör två mål på och dom hittar in i matchen igen. Sen lyckas de också göra ett i spel fem mot fyra innan andra periodvilan och de tar över ledningen.

Nu väntade vi på att ett ESK, med kniven mot strupen, skulle komma ut och påtagligt ge järnet för en kvittering. Viljan fanns nog kanske där, men kvalitén för att kunna hota TSK om poängen lös med sin frånvaro. Några enstaka soloprestationer skapade två chanser i perioden, men annars så var det TSK som låg närmast nästa mål med bla. en puck i insidan av stolpen som studsar ut igen.

Foto: Kent Lundqvist

Att det var ett ESK i obalans kvitterades ut i slutskedet av matchen. Hemmalaget drar på sig dubbla utvisningar under de sista fem minuterna av jakten på en kvittering vilket gör att ESK inte ger sig själva chansen till poäng och när man sedan snackar till sig 20 minuters för Game Misconduct på slutsignalen kvitterar man ut en odiskutabel lågvattenstämpel.

Foto: Kent Lundqvist

– I tredje tycker jag att vi börjar ta över mer och mer men vi lyckas inte få dit en kvittering. Sen får vi spela med två man kort sista minuterna och vår tänkta forcering för ett kvitteringsmål uteblir. Känns riktigt surt. Men vi får bryta ihop och studsa upp igen under dagen och ta en seger över Piteå, avslutar Fagerlund.

Se höjdpunkter från matchen här >>>


ESK Hockey – Tegs SK 2-3 (2-0,0-3,0-0)

Skott: 28-25 (8-9,11-9,9-7)

Period 1: 1-0 (14:11) Karl Sand, 2-0 (18:44) Elias Lindskog.
Period 2: 2-1 (30:56) Carl Holmner-Härgestam, 2-2 (36:23) Mattias Granlund, 2-3 (39:48) Isak Stenlund-Ädelgran.
Period 3: X

PIM: 53 (2:4:47) – 4 (0:2:2)

Lämna ett svar