ESK stod för en femetta i premiären!

ESK fick jubla fem gånger i premiären. Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey fick en smakstart på säsongen då man i premiäromgången av Hockeyettan vann hemma i Bahcohallen mot Hanvikens SK.

Det blev en mycket trevande inledning på premiären för ESK som inte alls hittade rytmen under den första delen av första perioden. Redan i den första matchminuten har gästernas Tim Andersson en bra chans att ge HSK ledningen, men hemmalagets keeper – Simon S:t Cyr räddar.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får också tidigt chansen att spela fem mot fyra, men det är Hanviken som har den bästa och enda chansen då Andersson återigen tar sig i läge efter slarv av hemmalaget där S:t Cyr återigen får rädda hemmalaget från ett baklängesmål.

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle sedan klara ut ett eget boxplay och få en andra chans i spel fem mot fyra med 12,51 spelat av matchen. Det kom att bli ännu sämre än det första försöket för nu tar gästerna ledningen då Daniel Wigren får fritt fram efter ett katastrofuppspel och han gör 0-1 med 13,43 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

ESK väcks nu ur premiärkoman och tar över matchbilden. Det ger också snabb utdelning då Jesper Sojé blir premiärmålskytt för ESK är han bryter in på mål och överlistar ESK bekantingen (S13/14) i HSK målet – Marcus Due-Boje till 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar bara 37 sekunder så ligger pucken bakom Due-Boje igen, Douglas Alenbring tar skott från blå och pucken studsar på Mattias Johansson framför mål till 2-1 vilket står sig perioden ut.

Foto: Kent Lundqvist

ESK får med sig en bra energi in i mellanakten och mer eller mindre kör av gästande HSK. Redan efter 2,11 kommer 3-1 efter att hemmalaget skapat bra tryck tar Alenbring skott för styrning och Simon Cederborg håller sig framme och jobbar in pucken bakom Due-Boje.

Foto: Kent Lundqvist

Nu blir det långtidsparkering i offensiv zon för hemmalaget som radar upp chanser. Det gör att HSK tvingas dra på sig utvisningar och i spel fem mot tre kommer utdelningen. Efter mycket bra spel bombar Hampus Wallin in pucken till 4-1.

Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsätter att trycka ner HSK i egen zon och chanser fortsätter att skapas i parti och minut. Det tvingar tillslut HSK att ta en timeout för att bringa ordning och hämta nytt syre. Det hjälpte inte. Det skulle ta knappa minuten så ringde det igen. Ett bra uppbyggt klapp-klapp spel så hittar Tobis Smids Johansson med en magisk passning och vi går till periodvila med ESK i ledning 5-1.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje och sista perioden blir mer tillknäppt men med ESK fortsatt i förarsätet. Hemmalaget stänger fortsatt ned alla offensiva försök hos gästerna och är laget som skapar de heta chanserna offensivt. Det blir dock en mållös period vilket gör att ESK får med sig tre rättvisa poäng i premiären.

Foto: Kent Lundqvist

Till matchens lirare utsågs tvåmålsskytten Mattias Johansson som dock var lågmäld om sin insats.

– Alltid kul att får göra mål såklart och få en bra start på säsongen med laget, men det här var kanske inte den bästa matchen jag eller vi gjort. Vi kan alla höja oss ett par nivåer kan jag tycka, säger Mattias efter matchen.

Både ris och ros av tränarna i ESK-Hockey

– Vi gör en rakt igenom bra defensiv match där alla står bra och vi släpper inte till mycket alls, jag är nöjd med killarna, säger ESK-tränaren Johan Jonsson.

– Individuellt många bra saker, men i det kollektiva spelet finns det en hel del att förbättra. Många spelare som är bra där ute och det är det som tillslut avgör den här matchen. Vi vinner rättvist inget snack om den saken, summerar ESK-tränaren Robert Kimby.

ESK Hockey – Hanvikens SK 5-1 (2-1,3-0,0-0)

Skott: 33-16 (11-7,13-4,9-5)

Period 1: 1-0 (13:43) Daniel Wigren, 1-1 (16:12) Jesper Sojé, 2-1 (16:49) Mattias Johansson.
Period 2: 3-1 (22:11) Simon Cederborg, 4-1 (28:35) Hampus Wallin, 5-1 (35:41) Mattias Johansson.
Period 3: x.

Utvisningar: 2x2min + 20min – 6x2min + 20min.
Publik:301

Spelarbetyg ESK:


Simon Cederborg


Douglas Alenbring/Andreas Sojé


Mattias Johansson/Erik Berkerud

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar