ESK starkast i tight hemmamatch mot Bajen!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey stred tappert och fick med sig full pott hemma mot Hammarby IF i ATG Hockeyettans 21:a omgång.

– Tycker inte vi kommer upp riktigt i nivå gällande spelet, men insatsen var det inget fel på och vi krigar till oss de här tre poängen, konstaterar ESK-tränaren Johan Jonsson efter slutsignalen.

Det kom att bli en första period som innehöll ganska normalt antal målchanser, men det blev koncentrerat till en 3 minuters sekvens. Med fyra minuter spelat kommer den första då Niklas ”Riggs” Regelius hittar en fristående Adam Lidström framför mål, men han sprätter pucken över.

Foto: Kent Lundqvist

Minuten senare så är det Daniel Andersson som har en dubbelchans som Sebastian Andersson räddar och 30 sekunder senare så har Hugo Lindman Gustafsson en jättechans som Andersson räddar. Spelet vänder och Bajens Robin Kokkonen får en bra chans på en kontring som hemmalagets burväktare – Pontus Hagman räddar och kort därefter så är det Kevin Forsman som har en chans som Hagman räddar.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi skapar en del chanser, men den där riktiga skärpan är tyvärr inte på plats, konstaterar Jonsson.

I mellanakten så tar det bara 46 sekunder så öppnar Bajen målskyttet. Det är Felix Lundqvist som får iväg en riktig projektil som betyder 0-1.

Foto: Kent Lundqvist

Det skapas omgående två heta chanser att kvittera för hemmalaget där först Daniel Andersson har ett fritt läge framför mål men skjuter över. ”Riggs” svarar sedan för en bra prestation när han rundar sin bevakare och tar sig i fritt läge, men avslutet går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Bajen svarar med att komma i ett bra anfall och är mycket nära att utöka sin ledning med knappa fem minuter spelat då Emil Leijon svarar för en sylvass styrning, men Hagman gör en strålande parad.

Foto: Kent Lundqvist

Med halva perioden spelad så får ESK ett elakt tryck på Bajen som till slut får se Lindman Gustafsson trycka in kvittering till 1-1 i krysset efter ett bra spel där man äntligen fick upp pucken till en back.

Foto: Kent Lundqvist

Det ger ESK ett bra energipåslag och ganska omgående får vi se ett snyggt ”Give and Go”. ”Riggs” till Robin Nilsson och han spelar tillbaka till ”Riggs” som gör 2-1 bakom Andersson.

Foto: Kent Lundqvist

ESK ser ut att ha bra koll på händelserna fram till det var dryga minuten kvar att spela av mellanakten då ESK dragit på sig matchens första utvisning. Ett bra diagonalpass genom hemmalaget box ger nyförvärvet från Viggbyholm – Viktor Thim (Bålsta HC s17/18) ett bra läge och han kvitterar till 2-2.

Foto: Kent Lundqvist

Innan perioden är slut så har ESK en jättechans att återta ledningen då Daniel Andersson friställer Tobias Smids, men Andersson i Bajen-kassen gör en högoktanig räddning.

Foto: Kent Lundqvist

I den tredje och sista perioden tippar en så här långt ganska jämn match över en smula till ESK som för spelet med ett mer rakt och distinkt spel. Det skapas dock ingen direkt hetta under den första delen av sista perioden då Bajen försvarar sig bra.

Foto: Kent Lundqvist

ESK trycker ned Bajen i knät på sin burväktare – Andersson, men det skulle ta ända till 12,04 spelat innan man kom på att använda sina backar. Det gav omgående resultat då Hampus Wallin lägger back pucken till Robin Nilsson och han trycker upp pucken i taket bakom Andersson till 3-2.

Foto: Kent Lundqvist

– Ett spel som vi jobbar med hårt att få till, det är en ständigt pågående process att få de här unga spelarna att nyttja just backarna när vi har etablerat ett bra tryck på motståndarnas kasse, berättar Jonsson.

ESK skapar omgående två jättechanser att koppla greppet om matchen då Zebastian Bodini Schmitt och Marcus Collin har varsin jättechans, men Andersson fortsätter att storspela och håller Bajen kvar i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

I slutskedet så jagar Bajen en kvittering och det är mycket nära ett par gånger och det är Leijon som har de två vassaste chanserna, men Hagman svara för ett par vassa räddningar och ESK kan hålla undan och vinna matchen och tre sköna poäng.

Foto: Kent Lundqvist

– Alltid skönt att vinna och det här var ett sätt att göra det på med mer kamp än skönspel. Det blir att vi agerar reaktivt ikväll istället för proaktivt och då ser det ut så här, men det är ändå härligt att se killarnas inställning till uppgiften och det ger bra utdelning, avslutar ESK-tränaren Johan Jonsson.

Bajen som är klart på uppåtgående har en gammal ESK profil i båset – Magnus Kullerback som var i klubben S2011-2015 och gjorde 165 poäng och han var inte allt för nedslagen efter förlusten.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var en bra match sett till hur det varit under säsongen. VI börjar hitta mer rätt som ett lag och nu är det små marginaler som avgör i den här matchen, det kunde lika gärna studsat vår väg och vi har ju ett par chanser att ta matchen till övertid. Det här lovar gott inför fortsättningsserien som är i fokus för oss och jag tror det kan komma att bli en bra och spännande serie för oss, berättar Kullerback efter slutsignalen.

Enköpings SK – Hammarby IF 3-2 (0-0,2-2,1-0)

Skott: 37-29 (12-8,15-10,10-11)

Målen,
Period 1: X
Period 2: 0-1 (20:46) Felix Lundqvist, 1-1 (30:10) Hugo Lindman Gustafsson, 2-1 (34:24) Niklas Rigelius, 2-2 (38:44) Viktor Thim.
Period 3: 3-2 (52:04) Robin Nilsson.

PIM: 2 (0:2:0) – 2 (0:0:2)
Publik: 231

Spelarbetyg ESK:


Robin Nilsson


Pontus Hagman


Hugo Lindman Gustafsson

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar