ESK ställs mot nytt topplag.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK som har en accelererande formkurva ställs i dag hemma mot obesegrade tabelltrean Bele Barkarby FF.

– Ja, Bele kommer på besök idag. De ligger onekligen i toppen, trots att jag tycker att det är lite konstigt då de inte övertygat spelmässigt i mina ögon, berättar ESK-tränaren Lovisa Delby.

Vad hoppas du på för matchbild?

– Med det laget vi har idag hoppas jag på att kunna hota dem via våra kanter. Jag vill att vi använder de ytor som finns på Enavallen och gör oss breda för att få utrymme att via kanterna få in bollen i spelyta 3, bakom deras backlinje. Jag vill att vi snabbt kommer in centralt i vår speluppbyggnad och in i spelyta 1, sen därifrån ta oss vidare ut på kanterna via offensiva ytterbackar.

Hur skall ni ta poäng eller vinna?

– I omställningarna till försvarsspel måste vi snabbt komma ned på rätt sida om våra spelare och ta maxlöpningar ned centralt in i och framför vårt straffområde, vi vet att det kommer att komma inlägg utifrån både vänster och höger sida. Vi har en hel del chanser i matchen mot BK30, och jag hoppas att vi idag kan komma att börja sätta i alla fall några av de avslut vi tar. Då kommer det bli riktigt roligt imorgon eftermiddag, avslutar ESK-tränaren.

Sagt om motståndet:

Obesegrad tabelltrea. Bevisligen svårslaget lag som släpper in lite mål. Skyttedrottning Emelie Brodin med 9 fullträffar. De har en tydlig idé om att snabbt vilja komma upp till sina forwards och gärna via deras högerkant, där de är bra på inlägg och ”cut backs”. De är farliga i straffområdet vilket ESK måste försöka vara noggranna och organiserade i, matchen igenom.

Nyheter i truppen:

Sofie Hedengren skadade ljumsken i onsdagens match och finns med största sannolikhet inte med i dagens match. Maria Hagman, Leonie Hohenthal och Frida Andersson tillkommer, annars inga större ändringar.

Senaste mötet med Bele Barkarby FF:

Förlust för ESK med 1-4 (0-1).
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
Enköpings SK vs Bele Barkarby FF, Dam div.1, 15:e omgången.
15:00 på Enavallen.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar