ESK spelar svår bortamatch.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK åker idag för att ta tre poäng och se till att hemmalaget Hudiksvalls HC får inkassera säsongens första förlust i Hockeyettan.

Jakten på en Allettan plats går in i sin slutlinda och det är bara fem omgångar kvar att spela av grundserien. ESK ligger inför kvällens tuffa bortamatch mot seriesuveränen HHC på en femteplats med 29 poäng vilket just nu räcker för spel i Allettan. Men bakom skuggar Segeltorp med 26 poäng.

– Det är bara viktiga matcher kvar att spela och kvällens match är en spännande och kul utmaning, säger ESK-tränaren Johan Jonson

Poäng ikväll skulle vara mycket bra men det är en match av stor betydelse även för hemmalaget som vid vinst skulle säkra seriesegern i Hockeyettan vilket skulle bli en historisk seger då det aldrig hänt klubben förr.

Senast lagen spelade mot varandra vann HCC i Bahcohallen, men kom undan med hjärtat i halsgropen och man har den allra största respekten för kvällens match.

– Ja, och framförallt kan det här bli en kul match. Vi vann mycket knappt där nere. Jag tycker att Enköping är ett av de bästa lagen vi mött den här säsongen och det var riktigt tajt då, menar Johannes Westring på klubbens hemsida.

– Av alla matcher vi vunnit i år är det just den mot Enköping som vi lika gärna kunde ha förlorat. Nu vann vi tack vare ett magiskt målvaktsspel och mängder av skott-täckingar i försvarsspelet, påpekar HHC-coachen Lars ”Lillis” Lövblom.

I ESK lägret är man såklart taggade för uppgiften. Det var påtagligt under tisdagskvällens träning som höll hög nivå och ett bra tempo med en aggressivitet som lovar gott.

– Vi skall åka och göra en bra match och det kommer krävas att vi är noggranna i allt vi gör på isen under 60 minuter. Det kommer bli en tight och snål match där små marginaler kommer att avgöra och jag tror det kommer handla om att det blir vinst för något av lagen med uddamålet, avslutar Jonson.

Sagt om motståndet:
Tabelletta med chans att säkra seriesegern vid vinst i kväll. Ett lag som visat styrka i att prestera över tid och har så här långt inte förlorat någon match efter 17 spelade omgångar. Är grymt tighta defensivt och har bara släppt in 24 mål så här långt.

Senaste mötet med HHC:
Förlust för ESK med 0-2 (0-0,0-1,0-1) hemma.
Läs mer om den matchen här >>>
https://lokalsport.nu/esk-foll-men-pressade-serieledarna/

Truppen:
På skadelistan: William Warging, Fredrik Lundin, Ludwig Ahlin.
Avstängd: Eric Berkerud.
Även Jesper Sojé är borta från kvällens match.
Burväktare: Pontus Hagman
.

Matchfakta:
Hudiksvalls HC vs ESK Hockey, Hockeyettan, omg.18.
19:00 i Glysishallen.

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar