ESK spelar borta mot Sandviken.

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK som avslutade vårsäsongen starkt med två raka segrar i damernas div.1 tar nu ett omtag för höstens avslutning med start idag borta mot Sandviken.

– Kul med match igen, säger ESK-tränaren Lovisa Delby. Vi gjorde en bra match i premiären hemma mot Sandviken i våras, med de förutsättningar vi då hade. Sandviken har spelat ihop sig mycket väl under våren och har en fin placering i tabellen. De har några förändringar i sitt lag sedan deras sista vår-match, precis som vi, så det ska bli spännande att se vart det tar oss. Vi åker upp och hoppas kunna få med oss en poäng hem imorgon. Ett hårt arbete krävs av samtliga dock!

Vad tar ni med er från vårens avslutning och vad tror du på för matchbild?

– Vi har en fin känsla med oss sedan senaste matcherna och jag vill att vi tar det med oss idag. Kommer krävas ett stort fokus på deras omställningar och kontringar upp till snabb amerikansk fw, snabb centrera och hemåt i försvarsspel. I vårt anfallsspel ska vi blomma ut och njuta av de chanser vi kommer att få. Vi behöver vara mycket noggranna och ta vara på dessa. De kommer inte bli många, men oerhört värdefulla J. Vi satsar och tror på 1 poäng, avslutar ESK-tränaren.

Sagt om motståndet:

Tabellsexa och kommer med två raka segrar i bagaget, senast vann laget hemma mot Avesta med hela 7-1 där Anna Boström stod för hela fyra fullträffar, bäste målskytt i laget med 7mål. Ett lag som gör och släpper in mycket mål (22-27).

Nyheter i truppen:

– Flera justeringar i laget till imorgon men inget som jag vill ska påverka oss nämnvärt, menar Lovisa. 
Julia Lindström avstängd, Kajsa Hall Wistling rehab, Frida Andersson arbete, Hannah Liechtenstein har nu anlänt och gör sin första match för oss i div 1, spännande!

Senaste mötet med Sandviken 14/4:

Förlust för ESK med 1-2 (0-1).
Läs mer om den matchen här >>>

Matchfakta:
Sandvikens IF vs Enköpings SK, Dam div.1, 13:e omgången.
14:00 på Jernvallen.

Övriga matcher & tabell >>>

Lämna ett svar