ESK smaskigt läge på seriesegern!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK går som tåget i trean och borta mot Märsta IK tog man tredje raka segern efter uppehållet.

ESK vann med 4-2 (1-0) på Midgårdsvallen och utökade försprånget till lagen närmast efter. Nu är man hela elva poäng före tabelltvåan Franke.

-Jätteskönt att vi kan vinna en svår match och jag är naturligtvis glad över segern. Men det var ingen bra match från vår sida, säger tränaren Martin Andersson.

Matchen spelades på konstgräs, ett underlag som Andersson är kritisk till.

-Svårspelat och vi har åkt på skador under säsongen. Irriterande och nu tvingades mittfältaren Adrian Alan utgå redan efter en kvart med knäskada.

In kom Pontus Lundén som tog en plats som mittback samtidigt som Calle Söderberg flyttades upp på centrala mittfältet. Lagen hade varsitt halvskapligt läge på ledningsmål innan ESK i 26:e minuten inledde nätrasslet. Vänsterbacken Andreas Larsson hittade Tristan Korras med en öppnande crossboll och amerikanen spelade i sin tur in till Jonatan Böckert som enkelt bredsidade in 1-0. Tristan hade lite senare ett bra läge på 2-0 men hemmakeepern kunde avvärja.

Resultatet stod sig till halvtid och intrycket från första fyrtiofem var att ESK hade bra koll i det defensiva spelet. I 57:e minuten flöt Andreas Larsson fram på vänstersidan och spelade bollen mot bortre stolpen där Tristan Korras skickade in 2-0 i nättaket från nära håll.

Greppet tycktes kopplat men hemmalaget replikerade ganska omgående på frispark genom duktige Fredrik Lindberg. I 66:e minuten satte Pontus Lundén 3-1 på målvaktsretur men Märsta gav på intet sätt slaget förlorat och knappt tio minuter senare nätade man på nytt. Andersson var inte nöjd med agerandet från sina spelare i samband med hemmalagets reduceringar.

– Båda våra baklängesmål föregås av individuella misstag, vad gör vi i de situationerna?

ESK sviktade nu och det var ytterst nära straff för Märsta tio minuter före full tid. Nu blev det i stället en resultatlös frispark som följd.

-Där har vi tur. Från min position såg det ut att vara en solklar fällning innanför straffområdet, säger ESK-tränaren.

I stället kunde ESK avgöra toppmötet i 88.e minuten. Joakim Pettersson friställde snyggt inhopparen Willy Wickman som sköt 4-2 och ESK har nu ett smaskigt läge på att avgå med seriesegern. Sju matcher kvar att spela och man är elva poäng före tabelltvåan Franke som föll mot Kungsängen (1-2) och tolv före Märsta.

-Vi visste att det skulle bli svårt både med motstånd och underlag i den här matchen men vi lyckas ändå ta tre viktiga poäng. Spelmässigt var det dock inte bra,  för lite spelvändningar med mycket bolltapp och slarv, avslutar Martin Andersson.

Märsta IK – Enköpings SK 2-4 (0-1)

Mål, 0-1 (26) Jonatan Böckert, 0-2 (57) Tristan Korras, 1-2 (60) Fredrik Lindberg, 1-3 (66) Pontus Lundén, 2-3 (74) Benjamin Suskic, 2-4 (88) Willy Wickman.

Varningar: 3-2

Publik: 101

 

Spelarbetyg, ESK:


Tristan Korras


Andreas Larsson


Patrik Lundemo/ Calle Söderberg

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar