ESK skakade seriesegrarna!

Cheyenne Spade målskytt – igen. Foto: Kent Lundqvist

ESK stod för en bra insats och prestation hemma mot serieettan Bollstanäs SK i Damettans 20:e omgång.

– Vi är oerhört nöjda med dagens match prestationsmässigt. Tyvärr inte resultatmässigt, säger ESK-tränaren Lovisa Delby.

En match som på förhand skulle bli mycket tuff blev till ett rafflande drama där redan klara seriesegrande BSK fick slita för att komma undan med hedern i behåll. Det kom att bli en mållös första halvlek med mersmak för hemmalaget ESK. Och det skulle fortsätta i den andra halvleken.

Första målet faller först i minut 80 på en mycket tveksamt dömd straff då Ina Burström, helt korrekt bryter och erövrar bollen av en BSK-spelare i straffområdet. Det tyckte dock inte domare Camilla Roll Hellemarck, som blåste straff och det är 0-1.

ESK kan dock mycket kort därefter kvittera efter en mycket fint slagen längre boll från Ina upp till straffområdet där Cheyenne Spade mycket beslutsamt löper in och nickar i bollen i hörnet mellan målvakt och stolpe till 1-1 och det kändes mycket rättvist!

I matchminut 92 sätter domaren pipan till munnen, men avvaktar och låter en sista hörna för BSK slås. Lite schabbel inne i straffområdet och tyvärr går bollen till slut in i mål bakom Kaisa Nilsson, som storspelade i denna match. Matchen slutade därefter, 2-1 till BSK.

– Jag är oerhört imponerad över hur ESK-spelarna höll sin matchplan hela vägen och att vi i första halvlek faktiskt var det laget som hade flest chanser och avslut. Det var märkbar frustration och irritation hos några spelare i BSK då de inte alls fick det utrymme de kanske är vana att få denna säsong. Det gav oss förstås energi att fortsätta jobba med vår noggrannhet i försvarsspelet, berättar ESK-tränaren som summerar:

– Vi hade som plan att sätta första pressen från forwards något lägre än annars, vara väl samlade i våra lagdelar och göra det mycket trångt för dem centralt. Vi pratade också om vikten av att kollektivt flytta över och ha stort tålamod i dessa överflyttningar då deras spelvändningar är en stor del av deras spel. Vi lyckades mycket bra, vilket gav oss betydligt fler lägen till omställningar och avslutslägen än jag faktiskt vågat tro. Vårt mål var att släppa in max 3 mål och själva göra 1, vi lyckades med det med marginal och bravur. Tjejerna slutar aldrig att imponera på mig, jag är sjukt stolt!!!, säger en inte alt för missnöjd ESK-tränare Lovisa Delby efter slutsignalen.

Enköpings SK – Bollstanäs SK 1-2 (0-0)

Målskytt ESK: Cheyenne Spade.

 

Lämna ett svar