ESK siktar på övre halvan.

ESK Dam anno 2021. Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: ESK går idag igång med seriespelet och premiären spelas hemma mot Gideonsbergs IF.

– Det är skönt att det äntligen går igång och vi har en bra känsla inför denna säsong, berättar ESK-tränaren Mattias Hemlin.

Foto: Kent Lundqvist

ESK som genrepade i veckan mot IFK Västerås kvitterade ut en bra känsla som man hoppas kunna bygga vidare på i dagens premiär.

– Ja, det var väldigt positivt och framför allt det offensiva spelet såg mycket bra ut. Vi har såklart en del kvar att slipa på, men känslan inför dagens premiär är god.

Foto: Kent Lundqvist

Det har under försäsongen varit en del förändringar i truppen där toppen är bra, men bredden en smula sämre.

– Vi har en bra trupp, inget snack om det, men vi är absolut känsligare för skador och sjukdomar denna säsong. Det som oroar en smula är på målvaktssidan där vi inte lyckats fylla luckan efter skadade Sofia Söderberg. Just nu så har vi bara en målvakt, men vi är aktiva och försöker hitta en lösning snarast.

Foto: Kent Lundqvist

Truppen ser spännande ut med en riktigt bra åldersstruktur och det kan komma att bli en framgångsfaktor.

– Vi har några av de yngre som tagit stora steg i sin utveckling och ihop med de mer rutinerade så kännas det som att vi har en bra åldersmix som kan ge bra energi och kvalité i det vi skall göra. Vi bygger ju vidare på det vi jobbat med tidigare så de är ju heller inget som skall sätta sig i det stora.

Foto: Kent Lundqvist

Vad tror och hoppas du på i dagens premiär och vad är det rimligt att tro på denna säsong?

– Jag tror det blir en tuff premiär mot ett bra lag som vill spela likt oss själva. Vi har tidigare gjort bra matcher mot just Gideonsberg så jag är hoppfull. Jag tror att vi kan vara med och hota på den övre halvan denna säsong, Nyckeln ligger i det kollektiva, kan vi stå starka där så blir det en spännande säsong och premiär, avslutar ESK-tränaren.

Match: Enköpings SK vs Gideonsbergs IF
13:00 på Enavallen.

Lämna ett svar