ESK-seger på tilläggstid i premiären.

Foto: Kent Lundqvist

Herrtvåan: Inför hela 436 åskådare på Enavallen vann Enköpings SK premiären mot Sandvikens AIK.

Nye anfallaren Linus Zetterström blev matchvinnare med nickmål i andra tilläggsminuten.

Foto: Kent Lundqvist

-Extremt skön seger. Vi spelade för varandra i andra halvlek och det avgjorde till slut, säger Linus.

Hemmapubliken har fått vänta men lagom till premiären tilläts 500 åskådare ta plats på Enavallen. De blev säkert  konfunderade över ESK:s matchinledning som var direkt svag. Det var passivt agerande och mängder av felpass.

Foto: Kent Lundqvist

Gästerna var desto mer påslagna och redan i sjätte minuten tog man ledningen. Ett bolltapp från ESK centralt gav fritt fram för Melker Dahlqvist som säkert placerade in 0-1 förbi Emil Pettersson hemmaburen.

Foto: Kent Lundqvist

Alan Naib och Andreas Larsson noterades för varsin målchans under första halvlek där nykomlingarna hela tiden kändes farligare.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi var inte synkade i första halvlek och det fanns nog en hel del nerver med i spelet också . Samtidigt var Sandviken bra och de vågade spela sig igenom eget straffområde, sa ESK-tränaren Mikael Lindqvist.

Det fanns helt klart en hel del att ta tag i för ESK inför andra halvlek och efter pausen kom man ut som ett mer eller mindre nytt lag.

Foto: Kent Lundqvist

-Vi behövde snacka ihop oss i halvtid och det blev ju också en helt annan matchbild sedan, säger Linus Zetterström.

Scenförändringen var omedelbar och blott fem minuter in på andra halvlek var det kvitterat. Linus Zetterström tog emot en lyftning långt ned vänster i straffområdet, täckte undan och spelade in bollen centralt där Alan Naib tryckte in 1-1.

Foto: Kent Lundqvist

Nu dominerade ESK med besked och i 53:e minuten hade lagkaptenen Rasmus Lindgren ett jätteläge men sköt över i upplagt läge. I nästa anfall hade Linus Zetterström ett bra läge men träffade inte målramen.

Foto: Kent Lundqvist

ESK fortsatte hålla i taktpinnen och Sandviken stack bara upp i sporadiska framstötar. Adrian Runald var dock ett ständigt hot och stod för lagets enda två bud på mål i andra halvlek.

Foto: Kent Lundqvist

-Kändes som vi tog över i andra halvlek och blev betydligt farligare framåt, tycker Mikael Lindqvist.

ESK gjorde ett dubbelbyte efter dryga timmens spel och ett till kvarten före full tid. Bytena gjorde inte att laget tappade i slagstyrka, vilket tyder på en bred trupp.

-Verkligen. Vi blev ju inte sämre och sedan måste man också tänka på att vi har match mor Skiljebo redan på onsdag, säger ESK-tränaren.

Haris Bajramovic var en av de inbytta spelarna och hans hårda inspel till Linus Zetterström gav sånär utdelning i 74:e minuten. Duon skulle dock få en ny chans på tilläggstid och då utbröt stora jublet  på Enavallen ! Andreas ”Tosse” Larsson slog en hörna från höger mot bortre stolpen där Haris nickpassade tillbaka mot främre. Där var Linus Zetterström urstark och tryckte in segermålet med pannan.

Foto: Kent Lundqvist

-Jag såg att Haris skulle nicka och hoppades att han skulle skicka bollen mot första stolpen där det fanns plats. Vi vinner mot ett bra motstånd men är inte samspelta ännu. Premiär är premiär och vi var inte bra i första halvlek, mycket bättre i andra och vinner välförtjänt till slut, säger Linus Zetterström.

Tränare Lindqvist var nöjd efter slutsignalen.

-Tanken fanns väl på slutet att inte gå på för hårt för segermål och därmed blotta sig bakåt. Killarna körde dock på bra med full kontroll och det gav ju utdelning till slut. Riktigt skönt och en perfekt start på seriespelet.

Matchfakta; Enköpings SK-Sandvikens AIK  2-1 (0-1)

Mål, 0-1 (6)  Melker Dahlqvist, 1-1(50) Alan Naib, 2-1 (90) Linus Zetterström.

Varningar; 0-1.

Publik: 436.

 

Spelarbetyg, ESK:


Johan Lindgren


Linus Zetterström


Emil Pettersson

Lämna ett svar