ESK säkrade kontraktet!

Glada miner i ESK. Foto: Kent Lundqvist

ESK tog sin fjärde raka seger i Damettan hemma mot Selånger FK och säkrade därmed ett nytt kontrakt.

– Riktigt skönt trots en riktig skitmatch, säger en lättat ESK-tränare Lovisa Delby efter slutsignalen.

ESK en önskad start på matchen då Cheyenne Spade redan i den 7:e matchminuten gör 1-0. Efter målet blir det en mycket svag matchbild som skulle hålla i sig med mängder av felpassningar från båda lagen.

Foto: Kent Lundqvist

Det höll på att kosta ett baklängesmål i den 20:e matchminuten då ESK bjuder gästernas Julia Wänglund ett jätteläge i boxen, men avslutet smiter precis utanför Kaisa Nilssons högra stolpe. Kort därefter var det dags igen med slarv av ESK som bäddar för ett friläge för Wänglund, men Nilsson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Ur egentligen ingenting kommer istället 2-0 för hemmalaget då Hannah Lichtenstein hittar en lite yta och skjuter från distans där bollen smiter in under ribban bakom en chanslös Nellie Maxén i SFK målet.

Foto: Kent Lundqvist

Den glädjen blir dock kortvarig då gästerna svarar omgående med att reducera till 1-2 genom Wänglund. Efter det så blir det skakigt i hemmalaget som i slutsekunderna bjuder bort yta och på en retur kan Linn Jonsson kvittera till 2-2 bara sekunder ifrån halvtidsvilan.

Foto: Kent Lundqvist

– Ingen bra känsla att gå in i halvtidsvilan med då SFK fick ett energipåslag av den sena kvitteringen och en onödig sådan, menar Lovisa.

Om det var en svag fotbollsmatch under de första 45 minuterna så var det lika i den andra halvleken. Det är fortsatt mycket tappade bollar och felpassningar som gör att det böljar utan att det skapas några heta chanser.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga timmen spelad bjuds vi på ett av få bra anfall och då är det gästernas Wänglund som friställer Julia Holmlund mitt i boxen, men Nilsson gör en strålande och matchavgörande frilägesräddning.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen fortsätter sedan att bölja och i den 69:e minuten slår Spade en bra vänsterhörna som sånär går direkt i mål och det blir kalabalik framför mål innan bollen Ina Burström får träff, men avslutet går utanför till en inspark.

Foto: Kent Lundqvist

Den fångar Sargonia Solaka in och sätter in bollen i boxen där Spade vinner sin kamp och kan rulla in 3-2 för hemmalaget.

Foto: Kent Lundqvist

Avslutningen av matchen blir egentligen ganska odramatisk även om ESK bjuder på fortsatt nervöst smått spel i slutskedet. Matchen slutar med hemmaseger och kontraktet i div.1 är därmed säkrat.

Foto: Kent Lundqvist

– Känns såklart jättebra att säkra kontraktet och nu kan vi slappna av och kanske sikta uppåt i tabellen. Vi gör ”som sagt” ingen bra match, men hittar en annan väg att vinna matchen och det är en styrka i sig, summerar ESK-tränaren.

Enköpings SK – Selånger FK 3-2 (2-2)

Målen: 1-0 (7) Cheyenne Spade, 2-0 (34) Hannah Lichtenstein, 2-1 (35) Julia Wänglund, 2-2 (45+2) Linn Jonsson, 3-2 (70) Cheyenne Spade.

Varningar:
Publik:

Spelarbetyg ESK:


Sargonia Solaka


Cheyenne Spade


Ina Burström

Resultat & tabell >>>

Lämna ett svar