ESK säkrade ett mycket viktigt kontrakt!

Foto: Kent Lundqvist

ESK säkrade nytt kontrakt i ATG Hockeyettan efter ett sällan skådat sekunddrama hemma mot Hammarby och det betyder mycket för kommande säsong!

– Ja, om nu tävlingsledningen i ligan och förbundet beslutar att serien ska bantas efter kommande säsong kommer det att krävas mycket av oss som förening, både sportsligt och organisatoriskt. Om, det blir 3 stycken 12-lagserier kommer en plats i AllEttan näst intill vara ett måste för att garantera kontraktet i ATG HockeyEttan framöver. Det kommer att medföra att alla lag tvingas stå väl rustade och det kommer bli ännu tuffare att rekrytera till kommande säsong, Säger ESKs sportchef – Christian Nordenberg.

Hur du på dessa serieplaner?

– När det gäller nya serieplanerna är jag i helheten positiv. Det är bra att det blir hårdare konkurrens. Det är nödvändigt för ATG HockeyEttan att nivån och kraven höjs om vi ska fortsätta att vara en utvecklings-liga för HA och SHL.

Hur ser ni på den utmaningen?

– Vi i ESK Hockey vill såklart vara med och slåss om en plats bland topp 20, dvs AllEttan-plats. Alltså är det hårt jobb som gäller nu för att få ett konkurrenskraftigt lag på is i augusti.

Hur vill du summera den gångna säsongen?

– Oj, en tuff säsong. Vi har i stort sett kämpat med kniven mot strupen varje match redan från mitten av september. Vi hade en strategi som vi trodde på men som inte bar frukt utan vi fastnade i ett mentalt dödläge som skapade ett mönster som vi inte tog oss ur. Det såg likvärdigt ut hela året sånär som på enstaka perioder och matcher. Det har varit en känslomässig bergochdalbana där man slitits mellan hopp och förtvivlan, säger Nordenberg som fortsätter:

– Dock brukar det ofta vara positivt att vinna sista matchen på säsongen och det lyckades vi med. Sett till helheten och vad vi satte oss i för situation så kom allt ner i de sista 20 minuterna hemma mot Hammarby den 19/2. Glädje, lättnad och positiva känslor för framtiden.

Hur ser det ut i truppen just nu?

– Inget nytt att rapportera om än. Senast in är Niklas Rigelius, men det kommer att hända saker kommande veckorna, avslutar Nordenberg.

Truppen så här långt:
Backar: William Kaijser, John Petersson, Kevin Lidström.
Forwards: Daniel Andersson, Ludvig Wallin, Marcus Collin, Ludwig Ahlin, Niklas Rigelius.

Lämna ett svar