ESK rundade av säsongen med en förlust!

Foto: Kent Lundqvist

Enköpings SK U19 svarade för en helt okey avslutning på säsongen då man i sista omgången av kvalserien föll borta mot seriesegrande IFK Uppsala med 1-2 (1-1).

En helt okej avslutning på säsongen, bra försvarsspel men räcker inte till över 90 minuter mot ett bättre IFK, konstaterar tränare Andreas Schenning.

ESK startar matchen bra och tar också ledningen med 1-0 i den 22:a matchminuten genom Johan Eriksson. Dock så replikerar IFK direkt och kvitterar till 1-1 genom Robin Ahmad minuten senare.

Matchen står sedan och väger men det blir ändå seriesegrande IFK som drar längsta strået då hemmalaget avgör med att Aria Alizadeh gör 2-1 med kvarten kvar av matchen.

Säsongen är över för ESK U19 som kanske inte blev som man tänkt sig.

Den blev väl inte alls som vi ville i hela föreningen. Vi drog upp några enkla riktlinjer innan årsskiftet, som vi skulle jobba efter, tycker ändå vi gör det fram till slutet på mars där det börjar hacka ordentligt, berättar Andreas som utvecklar:

Vi har inget fungerande system för hur vi skall slussa upp yngre spelare, vilket gör att när vi fyller på A-truppen får vi inget från de leden under oss. Sen börjar spelare som vi väljer att flytta upp till A-laget att strula, dem vill inte träna helt plötsligt. Vad det beror på kan dem bara själva svara på?!

Hur ser ni på resultaten den gångna säsongen?

– Vi är ändå ”med” resultatmässigt i serien trots att vi tappar i träningen vecka efter vecka, motivationen hos mig försvinner också ju längre detta fortgår. Jag trodde ändå någonstans på gruppen fram till att vi skulle få börja tävla på riktigt, med seriefinalen och kvalspel. Några spelare förtjänar beröm, som visat att dem vill något med både sin fotboll och det vid sidan om. Det är Erik Kvernplassen, Gabbe Westergren, Javad Mohammadi och Mohammed Ebrahim, avslutar Andreas.

 

IFK Uppsala – Enköpings SK 2-1 (1-1)

Målskytt ESK: Johan Eriksson.

Se resultat & hela kvalserien här >>>

Lämna ett svar