ESK reste sig och vann!

Foto: Kent Lundqvist

ESK Hockey lyckades vinna den så viktig poängmatchen i ATG Hockeyettans 16:e omgång hemma mot Sollentuna HC.

Det satt dock hårt inne efter att ESK dominerat stort i nästan två perioder så blev laget en smula övermodiga, naiva och tappade också initiativet till gästerna som kom tillbaka och kunde mycket väl ha vunnit denna match.

Foto: Kent Lundqvist

– Det var skönt att vi till slut kunde hitta en väg att vinna den här matchen, är ju ändå det vi sliter för varje dag i veckan, säger en lättad ESK-tränare Johan Jonsson efter slutsignalen.

ESK kom ut starkt i hemmamatchen mot SHC och kunde ta ledningen redan efter 32 sekunder. Vunnen tekning i offensiv zon av Marcus Collin och efter en tilltrasslad situation framför gästernas burväktare – Benjamin Johansson kunde en av matchens förgrundsfigurer – André Fredriksson trycka in 1-0.

Foto: Kent Lundqvist

Det var sedan mycket ESK som spelade bra över hela banan och monterade ner gästernas försök att kliva framåt. Offensivt skapades det också en räcka med bra lägen för att utöka ledningen innan periodvilan där Ludwig Ahlin har den bästa chansen med öppet mål, men svaga – mycket svaga avslut såg till att Johansson i SHC kassen kunde hålla gästerna kvar i matchen.

Foto: Kent Lundqvist

I mellanakten så tappar ESK linjerna och tryggheten i spelet då man kostsamt drog på sig onödiga utvisningar. Mycket bra spel i boxplay ihop med en kassaskåpssäker hemmakeeper i Pontus Hagman räddar dock hemmalaget inledningsvis av perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Mitt i en ganska bra sekvens i matchen för SHC så drar gästernas Alfons Nordberg på sig en dubbelutvisning som gör att ESK kan komma tillbaka in i matchen igen. ESK spelar bra med puck och fråga är om inte gästerna skall ha en utvisning till när Robin Nilsson sätter en bra puck på bortre stolpen där Ludvig Wallin kommer störtande, men en klubba körs upp i ansiktet på honom så att avslutet med öppet mål går utanför.

Foto: Kent Lundqvist

Det där med missat öppet mål skulle hända för tredje gången i matchen kort därefter då Fredriksson mitt framför mål lyckas lyfta pucken över mål när Johansson är överspelad?

Foto: Kent Lundqvist

ESK skulle till slut hitta målet! Ett riktigt skitmål skulle betyda 2-0 för hemmalaget när Hugo Lindman Gustafsson hittar Dennis Näslund och han vänder och kastar iväg pucken som studsar och far och till slut via Johanssons skridsko går i mål.

Foto: Kent Lundqvist

Psykologiskt viktigt såklart för ESK med dryga 2 minuter kvar att spela av mellanakten. Hemmalagets nolla som varit intakt på hemmais i 98 minuter och 54 sekunder skulle dock spräckas på grund av övermod och dumheter.

Foto: Kent Lundqvist

Slarv på offensiv blålinje ger en kontring och reducering 1-2 genom Fredrik Wink och dubbla utvisningar ger spel fem mot tre och kvittering till 2-2 med 6 sekunder kvar att spela av perioden och återigen var det Wink som överlistade Hagman.

Foto: Kent Lundqvist

– Riktigt dassig period av oss. Vi tappar linjerna och drar ånyo på oss för mycket skitutvisningar, dundrar Jonsson.

I den tredje perioden studsar ESK tillbaka och vaskar fram en dubbelchans redan efter 2,30 spelat, det är Bodini Schmitt och Näslund som har varsin chans om Johansson förtjänstfullt motar.

Foto: Kent Lundqvist

Det svänger sedan fram och tillbaka utan någon riktigt ordnad hockey. Men med knappa fem minuter kvar att spela av den tredje perioden så öppnar sig himlen som en lunch i november. ESK har en jättechans att ta ledningen då Hampus Wallin jobbar fram pucken till en friställd Tobias Smids, men Johansson räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Omgående så är de Bålsta HC fostrade Emil Ström som har chansen att ge gästerna ledningen då han bjuds på ett friläge och avslutar bra, men Hagman svarar för en högoktanig räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Den sista chansen att avgöra under ordinarie speltid har Fredriksson som i bra läge lyfter pucken över och matchen går till en mållös övertidsperiod på fem minuter där ESK borde avgjort sett till chanser.

Matchen fick nu avgöras på straffar:

ESK: Tobias Smids/Räddning – Zebastian Bodini Schmitt/Mål – Ludvig Wallin/Räddning – André Fredriksson/Mål

Foto: Kent Lundqvist

SHC: Elias Lindskog/Räddning – Fredrik Wink/Räddning – Lucas Lagerstedt/Räddning – Emil Broed/Räddning

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt att vi kan samla oss och komma tillbaka efter debaclet i slutskedet av den andra perioden. Killarna visar moral och vi får med oss sköna och viktiga poäng, avslutar Jonsson.

Enköpings SK – Sollentuna HC 3-2 (1-0,1-2,0-0,0-0,1-0)

Skott: 36-28 (14-12,8-6,8-9,5-1,1-0)

Målen,
Period 1: 1-0 (00:32) André Fredriksson.
Period 2: 2-0 (37:39) Dennis Näslund, 2-1 (38:54) Fredrik Wink, 2-2 (39:54) Fredrik Wink.
Period 3: X
Period 4: X
Straffar: 2-0/ Zebastian Bodini Schmitt & André Fredriksson.

PIM: 12 (6:6:0:0:0) – 10 (4:4:0:0:2)
Publik: 187

Spelarbetyg ESK:


Pontus Hagman


Robin Nilsson


André Fredriksson/William Kaijser

Tabell & resultat ATG Hockeyettan >>>

Lämna ett svar