ESK rånade på poäng!

Foto: Kent Lundqvist

Allettan: Ett bra ESK blev rånade på poäng hemma mot Piteå HC.

Det som utspelades sig i Bahcohallen under söndagseftermiddagen kan inte kallas för något annat än ett rån. ESK tog emot Piteå HC och svarade för en nästintill prickfri match fram till det var 4,43 kvar att spela av ordinarie matchtid, men sedan drog Sigge-Cirkus igång.

Vi tar det från början. I den första perioden var det ett påtagligt bättre ESK som tog plats på isen och vann kamper, lös puckar och gjorde målen. Hemmalaget vaskade om en smula inför matchen där Edvin Wiklund flyttades fram i femmorna och han tackade för förtroendet och vispade in 1-0 bakom gästernas keeper – John Westermark med 7,26 spelat.

Foto: Kent Lundqvist

Två utvisningar delas ut i perioden och då samtidigt och fördelade på respektive lag. I svansen på den dubbelutvisningen så tar sig Ludvig Wallin direkt från utvisningsbåset till gästernas målbur och lyfter in 2-0.

Foto: Kent Lundqvist

Det var ett resultat som höll på att spricka då ESK åker på en mycket tveksam utvisning (en av många) och gästernas Petter Mäkitalo har öppet mål, men hemmakeepern-Pontus Hagman får ut benskyddet och gör en galen räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Inledningen av den andra perioden blir svettig då ESK får starta i spel fyra mot fem. PHC skapar två högoktaniga chanser, men Hagman räddar två gånger om.

Foto: Kent Lundqvist

Sedan var det ESK som bjöds på en chans att utöka sin ledning då Wallin får pucken tillskänks av PHC defensiven och är själv med Westermark, han har även med sig lagkamraten Daniel Andersson, beslutet blir att pass och en täckande klubba tar bort chansen.

Foto: Kent Lundqvist

Ganska omgående så är det Elias Lindskog som har en bra chans framför mål och Jesper Bärgård på den efterföljande returen, men 2-0 står sig.

Foto: Kent Lundqvist

Med knappa halva perioden spelad visar Karl Sand hur det skall gå till. Han bryter in från högerkanten och trycker resolut in 3-0 bakom en chanslös Westermark.

Foto: Kent Lundqvist

Innan perioden är slut så har gästerna återigen två högoktaniga chanser att reducera, men Hagman fortsätter att övertyga mellan stolparna och ESK kan behålla sin nolla intakt inför den tredje perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Den tredje perioden blir tillknäppt där hemmalaget stänger ned matchen och med mindre än 5 minuter kvar att spela av ordinarie matchtid så finns det absolut inget som talar för att gästerna skall kunna ta sig tillbaka in i matchen.

Rånet i Bahcohallen!
Man brukar säga ”domarna hamnade i händelsernas centrum”, men här var det inte så!
Huvuddomare – Stefan Johansson och hans två kollegor Anna Hammar & Filip Samuelsson tog sig alldeles själva in i händelsernas centrum och rånade ESK på poäng genom att vara inkompetenta uppgiften.

Foto: Kent Lundqvist

Har nog aldrig sett en domare ta så många dåliga & felaktiga beslut på så kort tid? Han skapade också oro och låååånga spelavbrott pga. bristande kunskap om vad som gäller vid olika situationer. Detta kom att kosta ESK poäng. Balansen & bedömningsnivån på utvisningarna i matchen är bara en detalj, men oj vad det blev kostsamt på slutet.

Foto: Kent Lundqvist

1-3 spel sex mot fyra, 2-3 spela fem mot tre, 3-3 spel fem mot tre! Gör om gör rätt!

ESK som fortsatt fick spela med spelare på utvisningsbänken under övertidsspelet klarade ut det hela och matchen gick till straffar där Daniel Andersson blev matchvinnare tillsammans med Hagman i målet som nollade gästerna.

Foto: Kent Lundqvist

– Skönt med seger även om jag tycker att vi förtjänade 3poäng idag. Jag tycker att vi följer vår gameplan första 55 min och leder också rättvist. Sista 5 är kaosartade med en massa utvisningar. En del onödiga, men jag tycker att vi skulle haft en 6 eller 7 utvisningar med oss och får inte en enda. Istället är det Piteå som får spela Powerplay och äter sig in i matchen. Är ändå glad att vi lyckas reda ut spelet i numerärt underläge och ta hem segern och 2poäng, säger ESK-tränaren Patrik Fagerlund.

Se höjdpunkter från matchen här >>>


ESK Hockey – Piteå HC 4-3 (2-0,1-0,0-3,0-0,1-0)

Skott: 26-41 (9-11,11-13,2-15,3-2,1-0)

Period 1: 1-0 (07:26) Edvin Wiklund, 2-0 (16:04) Ludvig Wallin.
Period 2: 3-0 (29:48) Karl Sand.
Period 3: 3-1 (55:17) Petter Mäkitalo, 3-2 (58:11) Carl Becker, 3-3 (59:36).
Period 4: X
GWS: Daniel Andersson

PIM: 41 (4:2:35:0:0:) – 27 (2:0:25:0:0)

Spelarbetyg ESK:


Pontus Hagman


Adam Rachidi


Edvin Wiklund

Lämna ett svar