ESK räckte inte till.

Bild: Kent Lundqvist

Damtvåan: Enköpings SK räckte inte till i 90 minuter borta mot tabellettan Västerås SK.

– Ja en mycket svår match mot en duktig motståndare, konstaterar ESK-tränaren Oscar Odeheim.

ESK gör en bra första halvlek.

– Vi hade jobbat hårt på det kollektiva försvarsspelet under veckan och det fungerade bra under första halvlek. Vi låg rätt i presspelet och krypte ytorna centralt, vilket gjorde det svårt för VSK att hitta sina duktiga forwards. Offensivt försökte vi att rulla boll och hitta ytor bakom deras mittfält, vilket vi lyckades ganska bra med.

Det skulle falla ett mål i halvleken.

– Tyvärr fattar vi en del felbeslut i avgörande lägen och lyckas inte skapa så mycket chanser som vi hade önskat. Med två minuter kvar av halvleken gör VSK mål på en hörna, där vi tappar en markering. Mycket tungt strax innan vilan.

I andra halvlek tvingas ESK till en del byten pga. skador och känningar.

– Vi tappar mittfältet och sätter inte pressen lika bra som i första halvlek. Det gör vår backlinje mer sårbar och vi får bitvis jobba hårt för att freda målet. VSK har några avslut men Agnes gör en fantastisk match i målet.

I mitten av halvleken gör VSK mål igen på nick i en fast situation.

– Vi försöker att forcera framåt men lyckas inte skapa mer än ett par halvchanser. Istället gör VSK 3-0 på ytterligare en fast situation.

Det var ett resultat som stod sig matchtiden ut.

– En rättvis seger till seriens bästa lag. Jag kan dock inte annat än att vara stolt över spelarna som gör en väldigt bra defensiv prestation. Offensivt är vi inte vassa nog tyvärr. Jag är nöjd med att vi inte släpper in något spelmål mot ett så spelskickligt lag. Negativt är förstås att vi släpper in 3 mål på fasta situationer. Där måste vi bli bättre, säger Odeheim som summerar:

– Kul att få spela ett så ungt mittfält i en så viktig match. Lina (03a) var äldst i startformationen. Det bådar gott för framtiden! Vi lämnar matchen bakom oss med raka ryggar och längtar redan efter att få möta Bele Barkarby hemma nästa helg.

Västerås SK – Enköpings SK 3-0 (1-0)

Målen: 1-0 (43) Safiya Abshir, 2-0 (76) Elin Antonsson, 3-0 (79) Elsa Björkman.

Varningar: 1-0
Publik: 150

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar