ESK pressade tabellettan!

Foto: Kent Lundqvist

Damtvåan: ESK tog poäng med mersmak hemma mot tabellettan Vaksala SK.

ESK som svajat betänkligt i sina prestationer så här långt i Damtvåan svarade för en mäktig hemmamatch mot serieledande VSK.

– Det var en riktigt bra match där vi var värda mer än en poäng, säger ESK tränaren Mattias Hemlin.

Det var ESK som kom ut och satte tempen på matchen och den var hög. Med ett sällan skådat spel med en hög press och aggressivitet såg man till att vara spelförande under de första 45 minuterna.

Foto: Kent Lundqvist

VSK försökte gång på gång flytta ram spelet, men kom knappat över på offensiv planhalva innan ESK svarade för ett grymt återtagandespel med motorerna Ida Ackelman (fd Söderström) och Sofie Hedengren och kunde sätta nytt tryck på serieledarna.

Foto: Kent Lundqvist

Redan i den 2:a matchminuten så var det nära ledning för hemmalaget. En bra slagen vänsterhörna av Michaela Lennvall Suomela landar hos en friställd Ackelman som nickar bra, men gästernas keeper – Fanny Berghult räddar.

Foto: Kent Lundqvist

ESK som spelar ett ramstarkt defensivt spel utan boll strular dock till det med boll ganska omgående. En svag hemåt pass snappas upp av Caroline Hellberg, men Sofia Söderberg i ESK målet var med på noterna och svarar för en frilägesräddning.

Foto: Kent Lundqvist

Det skulle fortsatt vara ESK som förde matchen och med dryga kvarten spelad så var det nära igen. Ny bra slagen hörna, nu från höger, av Michaela Lennvall Suomela landar ånyo hos en friställd Ackelman, men återigen är det Berghult som går vinnande ur striden med en bra räddning.

Foto: Kent Lundqvist

Med dryga 10 minuter spelat var det dags igen. VSK bjuds på en jättechans att ta ledning efter att man som sista spelare försökt sig på att dribbla. Tappad boll och kalabalik i straffområdet där ESK efter mycket om och men kan få undan bollen till en resultatlös hörna.

Foto: Kent Lundqvist

Det tar till den 23:e matchminuten innan VSK lyckas med ett eget anfallsspel. En bra kombination på höger kanten och gästerna tar sig fram, men stoppas innan straffområdet av en elakt bra Anna Jansson.

Foto: Kent Lundqvist

Efter det är det återigen bara ESK i spelet med boll som trycker på för ett ledningsmål mot ett vilt kämpande VSK. Precis innan halvtidsvilan är det nog många med mig som tror på mål. Hemmalagets vassa högerback – Stina Roswall sätter fart och får in ett inlägg som landar hos en friställd Lina Rosengren som drar till på volley men över ribban.

Foto: Kent Lundqvist

– Kan vara vår bästa halvlek så här långt i seriespelet, synd bara att vi inte kan göra mål på våra chanser, säger ESK-tränaren.

I den andra halvleken så är det fortsatt ESK som för matchen, men VSK är betydligt starkare i spelet med boll vilket jämnar ut matchbilden avsevärt. Anledningen ser ut att vara mittfältskriget. Ackelman och Hedengren mattas och ESK får inte alls lika bra träff i återtagsspelet.

Foto: Kent Lundqvist

Med 10 minuter spelat av andra så kommer den första chansen för ESK att ta ledningen. En bra slagen frispark av Ackelman landar hos Maria Fjellman som dock skjuter över.

Foto: Kent Lundqvist

Matchen står sedan och väger, men med timmen spelad så vinner gästernas Sofia Takamäki en kamp på en djupledsboll och har ett friläge som Söderberg i ESK målet räddar.

Foto: Kent Lundqvist

Det blir efter det en härlig kamp på planen där inget av lagen ger sig en millimeter och det svänger en hel del då trötta spelare inte riktigt orkar hålla nivån i spelet.

Foto: Kent Lundqvist

Den sista chansen att måla i matchen har VSK. Det är på en frispark från distans som Josefine Monaco får på en kalasträff som går via Söderberg stenhårt i ribban och ner på mållinjen och ut igen för att sedan fångas in av hemmakeepern.

Foto: Kent Lundqvist

En riktigt bra fotbollsmatch med underhållningsbarometern i topp slutar 0-0. Det var nog olikheter i lagens respektive budget där ESK fick med sig en som säkerligen inte var budgeterad och VSK två mindre än budgeterat.

Foto: Kent Lundqvist

– Klart att jag tagit 1 poäng innan matchen då vi möter ett kvalificerat motstånd och serieledarna, medger ESK tränaren.

Det var många som svarade för en högoktanig insats och prestation och det håller Hemlin med om.

– Det var en rakt igenom stor laginsats där det kollektiva spelet och ansvaret äntligen landade. Hoppas att vi nu kan ta med oss det här i fortsättningen av seriespelet, avslutar en nöjd ESK-tränare.

Enköpings SK – Vaksala SK 0-0 (0-0)

Varningar:

Spelarbetyg ESK:


Anna Jansson/Stina Roswall


Ida Ackelman


Sofie Hedengren

Lämna ett svar