ESK obesegrade seriesegrare!

ESK körde ifrån VIK. Foto: Kent Lundqvist

Det blev en promenad i parken när ESK Hockey J18 såg till att bli obesegrade seriesegrare i div.1 genom att hemmabesegra Väsby IK i sista omgången.

– Det blev ingen match att tala om, vi var det bättre laget rakt igenom och vann rättvist, konstaterar ESK-tränaren Mattias Andersson.

Det blev egentligen aldrig någon spänning i den här matchen som mer eller mindre var avgjord på mindre än fyra minuter då ESK går fram till ledning med 3-0. Spelet kommer sedan oavkortat att handla om ESK resterande av matchen och när lagen går till periodvila är det 4-1 i underkant där man bland annat kostade på sig att missa en straff.

Foto: Kent Lundqvist

Mellanakten blir om möjligt mer överlägsen för ESK som trummar på och kan göra 5-1 redan efter 13 sekunder. VIK har stora problem att hänga med och matchen rycks sönder av en hel del utvisningar. Det blir 4-0 till ESK i perioden och 8-1 inför den tredje och sista perioden.

Foto: Kent Lundqvist

Den kom att bli en pinsam historia med ett VIK som inte alls klarar av att hantera situationen och drar på sig mängder av trista och dåliga utvisningar, skulle vilja dra det så långt att man skämmer helt enkelt ut sin klubb med detta uppträdande. 111 minuter vittnar om uppträdandet och då är det hela fyra spelare som drar på sig game miscondukt efter slutsignalen när ESK vunnit med 11-1.

Foto: Kent Lundqvist

– Vi glömmer den här matchen och siktar nu vidare inför spel i Allettan med massor av bra och jämna matcher. Tror vi kan ha en bra chans att hävda oss, men det ligger oss lite i fatet att vi inte fått spela tuffare matcher i serien inför denna serie som startar efter nyår. Vi får helt enkelt försöka preparera spelarna med bra träning och jag hoppas att alla 9 spelarna som var borta ikväll är åter i träning kommande vecka, summerar Andersson.

ESK Hockey – Väsby IK 11-1 (4-1,4-0,3-0)

Skott: 66-26 (19-8,26-10,21-8)

Målskyttar ESK: Arthur Andersson 3, Timothy Littewood 3, Hugo Lindqvist 2, August Sandell, Leo Krantz, Alfons Lindblad.

Utvisningar: 35 (4:2:29) – 127 (6:10:111)

Publik: 78

Övriga resultat & tabell >>>

Lämna ett svar